''Ђоковићу бих дао уговор у Голден Стејту''!

Може да чува било кога! Тренер Голден Стејт Вориорса, Стив Кер, рекао је да су му омиљени тенисери Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер, али да би Србину понудио уговор.  Стив Кер: Новак може да заустави било кога у НБА! "Федерер, Надал или Ђоковић? Рекао бих Ђоковић", одлучио се тренер Голден Стејт Вориорса и када је упитан за омиљеног играча, али и за то кога би испробао на тренинзима шампиона НБА лиге.

Тенис 06.09.2018 | 14:30
''Ђоковићу бих дао уговор у Голден Стејту''!
Стив Кер освојио је пет шампионских титула као кошаркаш Чикаго Булса и још три као тренер Голден Стејт Вориорса.

Јасно је да је кошарка његов живот.

Али...

"Овај спорт је онај који ме заиста привлачи и обожавам да гледам савремене тенисере. Мислим пре свега на момке из врха мушког тениса, ово је вероватно најбоље што ћемо икада видети. Међу њима су неки од најбољих свих времена", рекао је 52-годишњи Американац рођен у Бејруту, Либан.

Кер је и ове године такорећи тениски туриста, који је допутовао у Њујорк како би пратио УС опен, без обзира на то што није морао да одседне у хотелу утолико што је супруга Маргот рођена у највећем граду у САД.

"Волим да долазим овде. Добро се поклапа са НБА календаром, јер не почињемо са тренинзима пре септембра. Утолико је ово забаван одмор, а у исто време и невероватан спортски догађај. Волим тенис, волим да гледам ове људе, волим Њујорк, сваки пут то буде сјајна недеља", додао је.

Прошле године Вориорси су играли егзибициону утакмицу у Шангају баш у недељи у којој је био одржаван и Мастерс у том кинеском граду. Када је рекао екипи да ће се у свлачионици појавити Роџер Федерер, играчи су спонтано почели да припремају питања за ВИП госта.

"Било је невероватно", рекао је Кер.

"Драјмонд Грин га је питао за то како успева да остане у врху толико дуго и то ми се допало, јер и ми у Вориорсима покушавамо управо то. Покушавамо да наставимо да напредујемо и то је тешко. А, делује као да Роџер то ради одувек... Његов одговор је био тако садржајан, говорио је о балансу између посла и живота, колико му помаже то што воли свој живот, што воли своју породицу, што ужива у обичним дневним рутинама било да вози децу у школу, било да одлази на тренинг или спрема вечеру за крај дана", причао је и констатовао:

"У том смислу подсећа ме на Стефа Карија. Њему је успело да потенцијално веома компликован живот сведе на једноставне, пријатне ствари у којима ужива и мислим да су момци из тога научили нешто".

Кошарка је екипни спорт, тенис индивидуални, осим ако говоримо о игри парова. Ипак, Кер види неколико сличности између два глобално веома популарна спорта.

"Кретње су сличне. То је и један од разлога због ког волим да играм тенис. Не могу то више да радим, јер моја колена то нису у стању да поднесу, али играо сам га годинама након што сам завршио каријеру и схватио да су кретње веома сличне. Јурите за лоптом, погнути сте напред. Припремате се за ударац у тенису, иста је позиција као дефанзиван став у кошарци. Лево-десно, напред-назад, па скок како бисте 'ухватили' смеч... Све као у кошарци".

Кер је прво упитан које играче највише воли да гледа.

"Роџер је Роџер. Сви воле да га гледају", рекао је.

"Али, Новак Ђоковић је мој омиљени играч. Волим да гледам како се креће у игри, делује као да у исто време покрива сваки угао терена. Тако је брз и спретан... Тешко је не волети Надала. Јединствен је, другачији, колико само спина унесе у ту лоптицу. Изгледа као 'лајнбекер' на терену, чиста снага природе. Уживам да их гледам", говорио је Кер и додао да је својевремено био навијач Ендија Родика, али да је ова "Биг 3" ера нешто непоновљиво и да је ниво тениса невероватно висок када играју Роџер, Рафа и Новак.

Спонтано, наметнуло се питање кога би од њих тројице волео да види у свом тиму, односно коме би дао шансу у Ворирорсима.

"Господе...", рекао је и застао.

"Морао бих да изаберем Ђоковића".

Потом је и образложио...

"Мислим да би могао да чува било кога у одбрани. Помера ноге на екстремно добар начин. Од стране до стране, верујем да би остао испред било ког играча. А, био би добар и у контранападу, очигледно. Волео бих да га видим на кошаркашком терену", рекао је Кер са осмехом.

Ђоковић се за сада држи тениса, игра га све боље после две лоше године и доспео је до друге недеље УС Опена.

Извор: мондо.рсБ92

Коментари / 0

Оставите коментар