''Đokoviću bih dao ugovor u Golden Stejtu''!

Može da čuva bilo koga! Trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker, rekao je da su mu omiljeni teniseri Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali da bi Srbinu ponudio ugovor.  Stiv Ker: Novak može da zaustavi bilo koga u NBA! "Federer, Nadal ili Đoković? Rekao bih Đoković", odlučio se trener Golden Stejt Voriorsa i kada je upitan za omiljenog igrača, ali i za to koga bi isprobao na treninzima šampiona NBA lige.

Tenis 06.09.2018 | 14:30
''Đokoviću bih dao ugovor u Golden Stejtu''!
Stiv Ker osvojio je pet šampionskih titula kao košarkaš Čikago Bulsa i još tri kao trener Golden Stejt Voriorsa.

Jasno je da je košarka njegov život.

Ali...

"Ovaj sport je onaj koji me zaista privlači i obožavam da gledam savremene tenisere. Mislim pre svega na momke iz vrha muškog tenisa, ovo je verovatno najbolje što ćemo ikada videti. Među njima su neki od najboljih svih vremena", rekao je 52-godišnji Amerikanac rođen u Bejrutu, Liban.

Ker je i ove godine takoreći teniski turista, koji je doputovao u Njujork kako bi pratio US open, bez obzira na to što nije morao da odsedne u hotelu utoliko što je supruga Margot rođena u najvećem gradu u SAD.

"Volim da dolazim ovde. Dobro se poklapa sa NBA kalendarom, jer ne počinjemo sa treninzima pre septembra. Utoliko je ovo zabavan odmor, a u isto vreme i neverovatan sportski događaj. Volim tenis, volim da gledam ove ljude, volim Njujork, svaki put to bude sjajna nedelja", dodao je.

Prošle godine Voriorsi su igrali egzibicionu utakmicu u Šangaju baš u nedelji u kojoj je bio održavan i Masters u tom kineskom gradu. Kada je rekao ekipi da će se u svlačionici pojaviti Rodžer Federer, igrači su spontano počeli da pripremaju pitanja za VIP gosta.

"Bilo je neverovatno", rekao je Ker.

"Drajmond Grin ga je pitao za to kako uspeva da ostane u vrhu toliko dugo i to mi se dopalo, jer i mi u Voriorsima pokušavamo upravo to. Pokušavamo da nastavimo da napredujemo i to je teško. A, deluje kao da Rodžer to radi oduvek... Njegov odgovor je bio tako sadržajan, govorio je o balansu između posla i života, koliko mu pomaže to što voli svoj život, što voli svoju porodicu, što uživa u običnim dnevnim rutinama bilo da vozi decu u školu, bilo da odlazi na trening ili sprema večeru za kraj dana", pričao je i konstatovao:

"U tom smislu podseća me na Stefa Karija. Njemu je uspelo da potencijalno veoma komplikovan život svede na jednostavne, prijatne stvari u kojima uživa i mislim da su momci iz toga naučili nešto".

Košarka je ekipni sport, tenis individualni, osim ako govorimo o igri parova. Ipak, Ker vidi nekoliko sličnosti između dva globalno veoma popularna sporta.

"Kretnje su slične. To je i jedan od razloga zbog kog volim da igram tenis. Ne mogu to više da radim, jer moja kolena to nisu u stanju da podnesu, ali igrao sam ga godinama nakon što sam završio karijeru i shvatio da su kretnje veoma slične. Jurite za loptom, pognuti ste napred. Pripremate se za udarac u tenisu, ista je pozicija kao defanzivan stav u košarci. Levo-desno, napred-nazad, pa skok kako biste 'uhvatili' smeč... Sve kao u košarci".

Ker je prvo upitan koje igrače najviše voli da gleda.

"Rodžer je Rodžer. Svi vole da ga gledaju", rekao je.

"Ali, Novak Đoković je moj omiljeni igrač. Volim da gledam kako se kreće u igri, deluje kao da u isto vreme pokriva svaki ugao terena. Tako je brz i spretan... Teško je ne voleti Nadala. Jedinstven je, drugačiji, koliko samo spina unese u tu lopticu. Izgleda kao 'lajnbeker' na terenu, čista snaga prirode. Uživam da ih gledam", govorio je Ker i dodao da je svojevremeno bio navijač Endija Rodika, ali da je ova "Big 3" era nešto neponovljivo i da je nivo tenisa neverovatno visok kada igraju Rodžer, Rafa i Novak.

Spontano, nametnulo se pitanje koga bi od njih trojice voleo da vidi u svom timu, odnosno kome bi dao šansu u Vorirorsima.

"Gospode...", rekao je i zastao.

"Morao bih da izaberem Đokovića".

Potom je i obrazložio...

"Mislim da bi mogao da čuva bilo koga u odbrani. Pomera noge na ekstremno dobar način. Od strane do strane, verujem da bi ostao ispred bilo kog igrača. A, bio bi dobar i u kontranapadu, očigledno. Voleo bih da ga vidim na košarkaškom terenu", rekao je Ker sa osmehom.

Đoković se za sada drži tenisa, igra ga sve bolje posle dve loše godine i dospeo je do druge nedelje US Opena.

Izvor: mondo.rsB92

Komentari / 0

Ostavite komentar