Бањалука: Сви смо као Маријан Бенеш!

Педесетак младих из бањалучког насеља Чаире одали су почаст на Тргу Крајине преминулом шампиону Маријану Бенешу.

Остали спортови 06.09.2018 | 11:15
Бањалука: Сви смо као Маријан Бенеш!
У свијести огромне већине Бањалучана, али и грађана бивше Југославије, уткано је име боксерског шампиона Маријана Бенеша, који је након дуге и тешке болести у уторак преминуо у Бањалуци у 67. години.

Иако понекад град на Врбасу не гледа благонаклоно на своје најбоље представнике, а такав је био случај и са Бенешом, млади момци из насеља Чаире су одлучили да дјелимично исправе ту неправду и на свој начин се опросте од "Челичне песнице".

Скуцкали су новац и направили транспарент "Легенде не умиру, шампиони живе вјечно" и од Основне школе "Јован Цвијић" прошетали до Трга Крајине гдје су им се прикључили и многи суграђани.

Уз скандирање легендарном боксеру "Нико као Маријан Бенеш", млади са Чаира су упалили и свијеће за прерано преминулог шампиона и неколико бакљи, а у неформалном разговору за наш портал су признали да планирају и да осликају велики мурал с Бенешовим ликом у свом насељу.

"План је да се на једном комплетном зиду ослика бањалучки шампион Маријан Бенеш, који је био и остао 'челична песница' нашег града, али у томе ће нам бити потребна мала помоћ наших суграђана, који воле спорт", рекао је један од "раје" са Чаира.

Не сумњамо да ће се Бањалучани одужити свом шампиону и да ћемо ускоро поред највећег грба бањалучког Борца имати и лик боксерског првака Маријана Бенеша.

Јер као што су момци скандирањем истакли да "Нико није као Бенеш", ред би био да се искажемо и помогнемо екипи са Чаира да направе мурал и тиме барем постхумно покажемо да и у нама, постоји макар мали дио љубави према великом Маријану. 

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар