Banjaluka: Svi smo kao Marijan Beneš!

Pedesetak mladih iz banjalučkog naselja Čaire odali su počast na Trgu Krajine preminulom šampionu Marijanu Benešu.

Ostali sportovi 06.09.2018 | 11:15
Banjaluka: Svi smo kao Marijan Beneš!
U svijesti ogromne većine Banjalučana, ali i građana bivše Jugoslavije, utkano je ime bokserskog šampiona Marijana Beneša, koji je nakon duge i teške bolesti u utorak preminuo u Banjaluci u 67. godini.

Iako ponekad grad na Vrbasu ne gleda blagonaklono na svoje najbolje predstavnike, a takav je bio slučaj i sa Benešom, mladi momci iz naselja Čaire su odlučili da djelimično isprave tu nepravdu i na svoj način se oproste od "Čelične pesnice".

Skuckali su novac i napravili transparent "Legende ne umiru, šampioni žive vječno" i od Osnovne škole "Jovan Cvijić" prošetali do Trga Krajine gdje su im se priključili i mnogi sugrađani.

Uz skandiranje legendarnom bokseru "Niko kao Marijan Beneš", mladi sa Čaira su upalili i svijeće za prerano preminulog šampiona i nekoliko baklji, a u neformalnom razgovoru za naš portal su priznali da planiraju i da oslikaju veliki mural s Benešovim likom u svom naselju.

"Plan je da se na jednom kompletnom zidu oslika banjalučki šampion Marijan Beneš, koji je bio i ostao 'čelična pesnica' našeg grada, ali u tome će nam biti potrebna mala pomoć naših sugrađana, koji vole sport", rekao je jedan od "raje" sa Čaira.

Ne sumnjamo da će se Banjalučani odužiti svom šampionu i da ćemo uskoro pored najvećeg grba banjalučkog Borca imati i lik bokserskog prvaka Marijana Beneša.

Jer kao što su momci skandiranjem istakli da "Niko nije kao Beneš", red bi bio da se iskažemo i pomognemo ekipi sa Čaira da naprave mural i time barem posthumno pokažemo da i u nama, postoji makar mali dio ljubavi prema velikom Marijanu. 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar