Јирка препун утисака отишао из Београда!

Звездина понуда се не одбија, почињем да учим енглески! „Ради се о великом клубу који овакву шансу пружа само једном у животу“, каже нови фудбалер српског шампиона.

Фудбал 06.09.2018 | 09:00
Јирка препун утисака отишао из Београда!
После потписа уговора са Црвеном звездом Ерик Јирка (20) се вратио у Словачку и ставио на распологање младој репрезентацији своје земље која игра утакмице са Италијом и Исландом. Наравно, дочекан је у домовини као велика звезда, а после промоције у дресу српског шампиона.

Звезда га је позајмила матичном клубу на шест месеци.

"Договорили смо се да помогнем Трнави до краја ове године у првенству и Лиги Европе и дефинитивно одлазим у Београд у јануару. Почињем да учим енглески, како бих био спремнији за свој први инострани ангажман. Радујем се што ћу живети у Београду, играти у тамошњем највећем клубу и посебно пред навијачима који су једнако добри као Трнавини", изјавио је Јирка. 

Како ти се чини Звезда после пар дана?

"То је велики клуб у Србији и огроман светски бренд. За мене је то идеална средина и унапред се радујем изазову."

Дуго се прича о твом трансферу из Трнаве, зашто баш сада?

"Чекао сам дуго на трансфер и коаначно се остварио. Могу да будем миран и играм фудбал. Право да вам каћем поверовао сам у овај трансфер тек када се реализовао. Звезда ме је импресионирала као клуб."

Можеш ли да останеш у Трнави и на пролеће?

"О томе ће одлучити Звезда. Докле год будем играо за Спартак, трудићу се да помогнем."

Да ли се другачије осећаш сада када си прешао у редове српског шампиона?

"Не, мислим да сам и даље исти фудбалер. Било да играм за Трнаву, Звезду или репрезентацију Словачке. Сваки тим може да рачуна на мој максимум."

Јеси ли имао и других понуда?

"Јесам, али Звезда је наступила са оном која се не одбија. Ради се о великом клубу који овакву шансу пружа само једном у животу", закључио је Ерик Јирка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар