Jirka prepun utisaka otišao iz Beograda!

Zvezdina ponuda se ne odbija, počinjem da učim engleski! „Radi se o velikom klubu koji ovakvu šansu pruža samo jednom u životu“, kaže novi fudbaler srpskog šampiona.

Fudbal 06.09.2018 | 09:00
Jirka prepun utisaka otišao iz Beograda!
Posle potpisa ugovora sa Crvenom zvezdom Erik Jirka (20) se vratio u Slovačku i stavio na raspologanje mladoj reprezentaciji svoje zemlje koja igra utakmice sa Italijom i Islandom. Naravno, dočekan je u domovini kao velika zvezda, a posle promocije u dresu srpskog šampiona.

Zvezda ga je pozajmila matičnom klubu na šest meseci.

"Dogovorili smo se da pomognem Trnavi do kraja ove godine u prvenstvu i Ligi Evrope i definitivno odlazim u Beograd u januaru. Počinjem da učim engleski, kako bih bio spremniji za svoj prvi inostrani angažman. Radujem se što ću živeti u Beogradu, igrati u tamošnjem najvećem klubu i posebno pred navijačima koji su jednako dobri kao Trnavini", izjavio je Jirka. 

Kako ti se čini Zvezda posle par dana?

"To je veliki klub u Srbiji i ogroman svetski brend. Za mene je to idealna sredina i unapred se radujem izazovu."

Dugo se priča o tvom transferu iz Trnave, zašto baš sada?

"Čekao sam dugo na transfer i koanačno se ostvario. Mogu da budem miran i igram fudbal. Pravo da vam kaćem poverovao sam u ovaj transfer tek kada se realizovao. Zvezda me je impresionirala kao klub."

Možeš li da ostaneš u Trnavi i na proleće?

"O tome će odlučiti Zvezda. Dokle god budem igrao za Spartak, trudiću se da pomognem."

Da li se drugačije osećaš sada kada si prešao u redove srpskog šampiona?

"Ne, mislim da sam i dalje isti fudbaler. Bilo da igram za Trnavu, Zvezdu ili reprezentaciju Slovačke. Svaki tim može da računa na moj maksimum."

Jesi li imao i drugih ponuda?

"Jesam, ali Zvezda je nastupila sa onom koja se ne odbija. Radi se o velikom klubu koji ovakvu šansu pruža samo jednom u životu", zaključio je Erik Jirka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar