Прича: Ивер не пада далеко од кладе...

Тројица играча чији су очеви оставили дубок кошаркашки траг на овим просторима, носиће дрес Партизана ове сезоне.

Кошарка 06.09.2018 | 21:30
Прича: Ивер не пада далеко од кладе...
Кошаркашки клуб Партизан овог лета се определио да се врати на старту филозофију производње играча и брушење младих талената и то углавном, домаћих. Наравно, неће сви ти „бисери“ И значајан корак у реализацији тог плана био је довођење Уроша Трифуновића и Луке Тарлаћа. И да цела ствар буде још занимљивија, обојица су синови некадашњих истакнутих кошаркаша Црвене звезде, Александра Трифуновића и Драгана Тарлаћа.

Трифуновић је својевремено био и капитен црвено-белих и љубимац навијача. Његов син, који у децембру пуни 18 година, овог лета био је један од најзаслужнијих за поход јуниорске репрезентације Србије ка титули првака Европе на шампионату у Литванији. Овај талентовани бек је на том такмичењу био доминантан у тандему са центром Марком Пецарским, занимљиво, сином још једног познатог кошаркашког оца.

Пецарски сениор, током 80-тих година прошлог века био је центар Партизана и навијачи су га волели због атрактивних закуцавања. Синовима два позната кошаркаша сада су се путеви укрстили у екипи Партизана, с тим што остаје да се види колику ће минутажу имати Трифуновић. Односно, да ли ће одмах добити прилику и у првом тиму, или ће бити регистрован и за земунску Младост која је постала развојни тим црно-белих и такмичи се у Кошаркашкој лиги Србије. Прошле сезоне Трифуновић је играо за млади тим турске Каршијаке.

Што се тиче Пецарског, он је још прошле сезоне дебитовао у првом тиму црно-белих, некад је имао мању, а некад већу минутажу, али је јасно демонстрирао таленат. Додуше, јасно се видело и на чему би требало највише да ради како би у потпуности искористио оно чиме га је природа даровала.

Када је у питању Тарлаћ јуниор, његов отац Драган је почетком 90-тих година прошлог века носио дрес београдских црвено-белих пре него што је обукао опрему исте комбинације само у грчком Олимпијакосу.Лука Тарлаћ је нешто млађи од претходне двојице поменутих у овом тексту, рођен је у новембру 2002. године, а игра на позицији крила и до доласка у Партизан био је члан кошаркашког клуб Сава. Он је члан репрезентације Србије до 16 година и сматрају га за једног од већих талената из те генерације. За њега је извесно да ће морати прво да се кали, али свакако представља залог за будућност Партизана.

Све у свему, јасно је да, уз поменуту тројицу, као и још неке чланове првог тима који су нешто старији, београдски црно-бели после дуже времена имају екипу са правом перспективом. А поштено би било рећи и да су Пецарски, Трифуновић и Тарлаћ прави наследници породичних кошаркашких лоза.

Иначе, кошаркаши Партизана сезону ће званично почети 20. септембра утакмицом против Морнара из Бара у четвртфиналу Суперкупа Јадранске лиге који се игра у Лакташима.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар