Priča: Iver ne pada daleko od klade...

Trojica igrača čiji su očevi ostavili dubok košarkaški trag na ovim prostorima, nosiće dres Partizana ove sezone.

Košarka 06.09.2018 | 21:30
Priča: Iver ne pada daleko od klade...
Košarkaški klub Partizan ovog leta se opredelio da se vrati na startu filozofiju proizvodnje igrača i brušenje mladih talenata i to uglavnom, domaćih. Naravno, neće svi ti „biseri“ I značajan korak u realizaciji tog plana bio je dovođenje Uroša Trifunovića i Luke Tarlaća. I da cela stvar bude još zanimljivija, obojica su sinovi nekadašnjih istaknutih košarkaša Crvene zvezde, Aleksandra Trifunovića i Dragana Tarlaća.

Trifunović je svojevremeno bio i kapiten crveno-belih i ljubimac navijača. Njegov sin, koji u decembru puni 18 godina, ovog leta bio je jedan od najzaslužnijih za pohod juniorske reprezentacije Srbije ka tituli prvaka Evrope na šampionatu u Litvaniji. Ovaj talentovani bek je na tom takmičenju bio dominantan u tandemu sa centrom Markom Pecarskim, zanimljivo, sinom još jednog poznatog košarkaškog oca.

Pecarski senior, tokom 80-tih godina prošlog veka bio je centar Partizana i navijači su ga voleli zbog atraktivnih zakucavanja. Sinovima dva poznata košarkaša sada su se putevi ukrstili u ekipi Partizana, s tim što ostaje da se vidi koliku će minutažu imati Trifunović. Odnosno, da li će odmah dobiti priliku i u prvom timu, ili će biti registrovan i za zemunsku Mladost koja je postala razvojni tim crno-belih i takmiči se u Košarkaškoj ligi Srbije. Prošle sezone Trifunović je igrao za mladi tim turske Karšijake.

Što se tiče Pecarskog, on je još prošle sezone debitovao u prvom timu crno-belih, nekad je imao manju, a nekad veću minutažu, ali je jasno demonstrirao talenat. Doduše, jasno se videlo i na čemu bi trebalo najviše da radi kako bi u potpunosti iskoristio ono čime ga je priroda darovala.

Kada je u pitanju Tarlać junior, njegov otac Dragan je početkom 90-tih godina prošlog veka nosio dres beogradskih crveno-belih pre nego što je obukao opremu iste kombinacije samo u grčkom Olimpijakosu.Luka Tarlać je nešto mlađi od prethodne dvojice pomenutih u ovom tekstu, rođen je u novembru 2002. godine, a igra na poziciji krila i do dolaska u Partizan bio je član košarkaškog klub Sava. On je član reprezentacije Srbije do 16 godina i smatraju ga za jednog od većih talenata iz te generacije. Za njega je izvesno da će morati prvo da se kali, ali svakako predstavlja zalog za budućnost Partizana.

Sve u svemu, jasno je da, uz pomenutu trojicu, kao i još neke članove prvog tima koji su nešto stariji, beogradski crno-beli posle duže vremena imaju ekipu sa pravom perspektivom. A pošteno bi bilo reći i da su Pecarski, Trifunović i Tarlać pravi naslednici porodičnih košarkaških loza.

Inače, košarkaši Partizana sezonu će zvanično početi 20. septembra utakmicom protiv Mornara iz Bara u četvrtfinalu Superkupa Jadranske lige koji se igra u Laktašima.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar