Четворица Звездиних капиталаца и Бен не могу заједно!

Марко Марин има предуслове да добије српски пасош, али је процедура компликована.

Фудбал 07.09.2018 | 20:00
Четворица Звездиних капиталаца и Бен не могу заједно!
Правила ФС Србије су јасна: само четворица играча са иностраним пасошима могу да се нађу у протоколу мечева Суперлиге. Црвена звезда у овом тренутку има Лоренца Ебесилија, Рашида Сумајилу, Ел Фарду Бена, Џонатана Кафуа, Марка Марина и Ричмонда Боаћија. Играче који су на Маракану стигли као велика појачања овог лета и од којих се очекује да поред доприноса у Европи, имају важну улогу у домаћем првенству.

Рачуница је јасна – двојица од поменутwе шесторице играча биће вишак у домаћим мечевима. На Маракани не виде то као проблем, мада би могли да олакшају посао Владану Милојевићу и затраже српски пасош за Марка Марина. Некадашњи репрезентативац Немачке је рођен у Босанској Градишки 1989.године и имао би право да добије наша документа. Посебно, ако му неко од родитеља има држављанство СФР Југославије.

Међутим, на Маракани тренутно не размишљају о таквом захтеву, јер је процедура сувише компликована и трајала би, према неким проценама, 12 месеци. На пример прошле године постојала је жеља да Абрахам Фримпонг добије српски пасош, посебно што је пет година боравио у Србији, али тај процес није приведен крају.

Штопер из Гане Рашид Сумајила је добио прилику против Вождовца и Радничког из Ниша. Иако је повремено показивао знакове озбиљногп отенцијала, јасно је да тамнопутом дефанзивцу треба времена да се привикне на правила и законитости европског фудбала. Због тога ће у првом делу првенства бити коришћен само у изузетним приликама.

Дакле, без Сумајиле Црвена звезда има петорицу легионара. То практично значи да  четворица појачања (Ебесилио, Марин, Кафу и Боаћи) неће моћи истовремено да буду на терену у неким домаћим мечевима. За „конкурента“ на позицији странца имају Ел Фарду Бена који се током летњих месеци наметнуо као један од лидера тима. Постигао је шест голова у европским квалификацијама и сигурно ће представљати први избор Владана Милојевића када буде горело.

Сличну ситуацију Владан Милојевић је имао и прошле године. Успешно је превазишао и правилним ротацијама задовољио широк играчки кадар. Сада га очекује нешто тежи посао. Али Црвену звезду до зимске паузе очекује још 26 мечева. Довољно простора да сви добију минутажу и покажу колико могу...

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар