Četvorica Zvezdinih kapitalaca i Ben ne mogu zajedno!

Marko Marin ima preduslove da dobije srpski pasoš, ali je procedura komplikovana.

Fudbal 07.09.2018 | 20:00
Četvorica Zvezdinih kapitalaca i Ben ne mogu zajedno!
Pravila FS Srbije su jasna: samo četvorica igrača sa inostranim pasošima mogu da se nađu u protokolu mečeva Superlige. Crvena zvezda u ovom trenutku ima Lorenca Ebesilija, Rašida Sumajilu, El Fardu Bena, Džonatana Kafua, Marka Marina i Ričmonda Boaćija. Igrače koji su na Marakanu stigli kao velika pojačanja ovog leta i od kojih se očekuje da pored doprinosa u Evropi, imaju važnu ulogu u domaćem prvenstvu.

Računica je jasna – dvojica od pomenutwe šestorice igrača biće višak u domaćim mečevima. Na Marakani ne vide to kao problem, mada bi mogli da olakšaju posao Vladanu Milojeviću i zatraže srpski pasoš za Marka Marina. Nekadašnji reprezentativac Nemačke je rođen u Bosanskoj Gradiški 1989.godine i imao bi pravo da dobije naša dokumenta. Posebno, ako mu neko od roditelja ima državljanstvo SFR Jugoslavije.

Međutim, na Marakani trenutno ne razmišljaju o takvom zahtevu, jer je procedura suviše komplikovana i trajala bi, prema nekim procenama, 12 meseci. Na primer prošle godine postojala je želja da Abraham Frimpong dobije srpski pasoš, posebno što je pet godina boravio u Srbiji, ali taj proces nije priveden kraju.

Štoper iz Gane Rašid Sumajila je dobio priliku protiv Voždovca i Radničkog iz Niša. Iako je povremeno pokazivao znakove ozbiljnogp otencijala, jasno je da tamnoputom defanzivcu treba vremena da se privikne na pravila i zakonitosti evropskog fudbala. Zbog toga će u prvom delu prvenstva biti korišćen samo u izuzetnim prilikama.

Dakle, bez Sumajile Crvena zvezda ima petoricu legionara. To praktično znači da  četvorica pojačanja (Ebesilio, Marin, Kafu i Boaći) neće moći istovremeno da budu na terenu u nekim domaćim mečevima. Za „konkurenta“ na poziciji stranca imaju El Fardu Bena koji se tokom letnjih meseci nametnuo kao jedan od lidera tima. Postigao je šest golova u evropskim kvalifikacijama i sigurno će predstavljati prvi izbor Vladana Milojevića kada bude gorelo.

Sličnu situaciju Vladan Milojević je imao i prošle godine. Uspešno je prevazišao i pravilnim rotacijama zadovoljio širok igrački kadar. Sada ga očekuje nešto teži posao. Ali Crvenu zvezdu do zimske pauze očekuje još 26 mečeva. Dovoljno prostora da svi dobiju minutažu i pokažu koliko mogu...

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar