''Републици Српској требају пријатељи''

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица разговарао је данас у Бањој Луци са замјеником генералног секретара Конзервативне партије Норвешке (ХОYРЕ) Томасом Бергом Олсоном и међународним савјетником Демохришћанске партије Норвешке (ЦДП) Еваном Вилсоном.

Република Српска 05.09.2018 | 18:29
''Републици Српској требају пријатељи''
Говедарица је истакао да Републици Српској требају пријатељи и да треба учинити све да се пронађу и оснаже заједничке вриједности између двију земаља. Предсједник Српске демократске странке је упознао Олсона и Вилсона са изборним програмом СДС-а и Савеза за побједу.

- Разговарали смо о борби против институционалне корупције, односно о Закону о испитивању поријекла имовине као најснажнијем оружју те борбе. Олсон и Вилсон су истакли да се Норвешка више него успјешно бори са овим проблемом и понудили су ми размјену искустава у тој борби у наредном периоду - рекао је Говедарица.

Он је додао да Норвешка има законска рјешења која онемогућавају непотизам у јавној управи и сматра да је то неопходно и Републици Српској. Томас Берг Олсон и Еван Вилсон су говорили и о слободама медија и високој одговорности јавних функционера. Олсон и Вилсон су истакли да је изборни програм Српске демократске странке добар и садржајан и додали су како се надају да ће предстојећи општи избори протећи у демократском амбијенту и без тешких ријечи.

Конзервативна партија Норвешке је уједно и чланица Европске народне партије и најснажнија политичка организација у Норевешкој чији је предсједник Ерна Солберг премијер Краљевине Норвешке.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хе хе хе

05.09.2018 16:33

Само им фали и Игy Радојициц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2018 17:09

Само будала и наиван политлчки дилетант може мислити да у међународним односима постоје пријатељства. То владају сурови капиталистички закону. У међународним односима нема никаквог пријатељства, постоји само инетереси, и то не само интереси држава, него интереси корпорација и корпоратократије које владају тим државама.

Name

Не фали нико

05.09.2018 17:21

Браво,то је земља од које се уци,од које се у будуцности мора уцити.Браво господине Говедараица.То народ од вас оцекује,преписати и примјенити позитивна законска ријесења и позитивна искуства.Сто се мене тице ја бих из Норвеске платио струцњаке да нам воде одредјене ресоре.Поготово финансије.Браво јос једном!

Name

Глобал зитизен

05.09.2018 16:37

Е мој Вукота , то су људи који зиве у средјеном друству "легалисти" који постују законе.Цим си им рекао "сарадња измедју дрзава" затворио си врата свакој сарадњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

05.09.2018 17:53

Код Срба то пије воду,сви су популисти кад загусти крива медјународна заједница,послије избора кад крене Србовање овакви цивилизовани Норвезани не зеле да имају посла с оваквим.

Name

Д

05.09.2018 16:44

Изнад бања луке сунце сија до побједе преседнице домацине и србине Вукота Говедарица тако се гради успјех а не као дикоња пљује и удара по свакоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.09.2018 17:14

Доле Бисерка са Плехана!

Name

Искрено

05.09.2018 18:53

Двије земље...и не кренете у неки договор у старту спотицете ноге сами себи...нико вама није крив,до вас је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

06.09.2018 05:15

Ех мој царе вукота ал како кадсу додик и његова СНСД посијале мтзњу гдје год су стали да смрди за њима дали ви мислите дасе ви непратите и вас рад и остало све стране дрзаве знају ста оце додик а нико од страних дрзава у европи незели контакт са РС са оваквим понасањем

ОДГОВОРИТЕ