''Republici Srpskoj trebaju prijatelji''

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica razgovarao je danas u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog sekretara Konzervativne partije Norveške (HOYRE) Tomasom Bergom Olsonom i međunarodnim savjetnikom Demohrišćanske partije Norveške (CDP) Evanom Vilsonom.

Republika Srpska 05.09.2018 | 18:29
''Republici Srpskoj trebaju prijatelji''
Govedarica je istakao da Republici Srpskoj trebaju prijatelji i da treba učiniti sve da se pronađu i osnaže zajedničke vrijednosti između dviju zemalja. Predsjednik Srpske demokratske stranke je upoznao Olsona i Vilsona sa izbornim programom SDS-a i Saveza za pobjedu.

- Razgovarali smo o borbi protiv institucionalne korupcije, odnosno o Zakonu o ispitivanju porijekla imovine kao najsnažnijem oružju te borbe. Olson i Vilson su istakli da se Norveška više nego uspješno bori sa ovim problemom i ponudili su mi razmjenu iskustava u toj borbi u narednom periodu - rekao je Govedarica.

On je dodao da Norveška ima zakonska rješenja koja onemogućavaju nepotizam u javnoj upravi i smatra da je to neophodno i Republici Srpskoj. Tomas Berg Olson i Evan Vilson su govorili i o slobodama medija i visokoj odgovornosti javnih funkcionera. Olson i Vilson su istakli da je izborni program Srpske demokratske stranke dobar i sadržajan i dodali su kako se nadaju da će predstojeći opšti izbori proteći u demokratskom ambijentu i bez teških riječi.

Konzervativna partija Norveške je ujedno i članica Evropske narodne partije i najsnažnija politička organizacija u Noreveškoj čiji je predsjednik Erna Solberg premijer Kraljevine Norveške.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

He he he

05.09.2018 16:33

Samo im fali i Igy Radojicic

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2018 17:09

Samo budala i naivan politlčki diletant može misliti da u međunarodnim odnosima postoje prijateljstva. To vladaju surovi kapitalistički zakonu. U međunarodnim odnosima nema nikakvog prijateljstva, postoji samo ineteresi, i to ne samo interesi država, nego interesi korporacija i korporatokratije koje vladaju tim državama.

Name

Ne fali niko

05.09.2018 17:21

Bravo,to je zemlja od koje se uci,od koje se u buducnosti mora uciti.Bravo gospodine Govedaraica.To narod od vas ocekuje,prepisati i primjeniti pozitivna zakonska rijesenja i pozitivna iskustva.Sto se mene tice ja bih iz Norveske platio strucnjake da nam vode odredjene resore.Pogotovo finansije.Bravo jos jednom!

Name

Global zitizen

05.09.2018 16:37

E moj Vukota , to su ljudi koji zive u sredjenom drustvu "legalisti" koji postuju zakone.Cim si im rekao "saradnja izmedju drzava" zatvorio si vrata svakoj saradnji

ODGOVORITE
Name

Gergely

05.09.2018 17:53

Kod Srba to pije vodu,svi su populisti kad zagusti kriva medjunarodna zajednica,poslije izbora kad krene Srbovanje ovakvi civilizovani Norvezani ne zele da imaju posla s ovakvim.

Name

D

05.09.2018 16:44

Iznad banja luke sunce sija do pobjede presednice domacine i srbine Vukota Govedarica tako se gradi uspjeh a ne kao dikonja pljuje i udara po svakome

ODGOVORITE
Name

re

05.09.2018 17:14

Dole Biserka sa Plehana!

Name

Iskreno

05.09.2018 18:53

Dvije zemlje...i ne krenete u neki dogovor u startu spoticete noge sami sebi...niko vama nije kriv,do vas je...

ODGOVORITE
Name

Mato

06.09.2018 05:15

Eh moj care vukota al kako kadsu dodik i njegova SNSD posijale mtznju gdje god su stali da smrdi za njima dali vi mislite dase vi nepratite i vas rad i ostalo sve strane drzave znaju sta oce dodik a niko od stranih drzava u evropi nezeli kontakt sa RS sa ovakvim ponasanjem

ODGOVORITE