Дошао сам да оживим Олимпијакос!

Дејвид Блат о новој мисији. . .

Кошарка 08.09.2018 | 19:30
Дошао сам да оживим Олимпијакос!
Долазак Дејвида Блата у Олимпијакос отворио је ново поглавље у историји славног клуба из Пиреја. Освајач Евролиге са Макабијем и НБА прстена са Кливлендом покушаће да црвено-белима врати стари сјај и то комбиновањем садашњих староседелаца и момака који би требало да представљају залог за будућност.

Упркос томе што ће машином поново командовати ветерани Василис Спанулис и Јоргос Принтезис, нови тренер Олимпијакоса жели да млади играчи полако узимају све већу улогу у тиму.

„Дошао сам у Олимпијакос како бих га оживео. Желим да овај тим учиним бољим, атлетски јачим и да видим младе играче који показују већу страст према игри, да уче од ветерана у тиму. Желео сам играче који ће се уклопити у његову визију тима. Неретко ми се дешава да ме људи питају ко су ти играчи које сам довео овог лета. А, онда су видели шта су ти млади момци све постигли досад. Желим да тим градим око успешних људи. Волим играче који крену са дна и стигну до врха“, каже Блат за израелски сајт Исраел Хаyом.

Упркос томе што жели да види младе играче у великом успону, Блат истиче да има бескрајно поштовање и поверење у Спанулиса и Принтезиса.

„И даље верујем да је Спанулис значајан играч. Он је човек који има поштовање свих. Он је темељ Олимпијакоса у сваком смислу. Симбол, баш као и Принтезис. Јако сам срећан што ћу моћи да будем њихов тренер“.

Олимпијакос је овог лета довео Најџела Вилијамс Госа из Партизана, Зака Лидеја из Хапоел Холона, Сашу Везенкова из Барселоне, Аксела Тупана из Жалгириса и Јаниса Тиму из Басконије.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар