Došao sam da oživim Olimpijakos!

Dejvid Blat o novoj misiji. . .

Košarka 08.09.2018 | 19:30
Došao sam da oživim Olimpijakos!
Dolazak Dejvida Blata u Olimpijakos otvorio je novo poglavlje u istoriji slavnog kluba iz Pireja. Osvajač Evrolige sa Makabijem i NBA prstena sa Klivlendom pokušaće da crveno-belima vrati stari sjaj i to kombinovanjem sadašnjih starosedelaca i momaka koji bi trebalo da predstavljaju zalog za budućnost.

Uprkos tome što će mašinom ponovo komandovati veterani Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis, novi trener Olimpijakosa želi da mladi igrači polako uzimaju sve veću ulogu u timu.

„Došao sam u Olimpijakos kako bih ga oživeo. Želim da ovaj tim učinim boljim, atletski jačim i da vidim mlade igrače koji pokazuju veću strast prema igri, da uče od veterana u timu. Želeo sam igrače koji će se uklopiti u njegovu viziju tima. Neretko mi se dešava da me ljudi pitaju ko su ti igrači koje sam doveo ovog leta. A, onda su videli šta su ti mladi momci sve postigli dosad. Želim da tim gradim oko uspešnih ljudi. Volim igrače koji krenu sa dna i stignu do vrha“, kaže Blat za izraelski sajt Israel Hayom.

Uprkos tome što želi da vidi mlade igrače u velikom usponu, Blat ističe da ima beskrajno poštovanje i poverenje u Spanulisa i Printezisa.

„I dalje verujem da je Spanulis značajan igrač. On je čovek koji ima poštovanje svih. On je temelj Olimpijakosa u svakom smislu. Simbol, baš kao i Printezis. Jako sam srećan što ću moći da budem njihov trener“.

Olimpijakos je ovog leta doveo Najdžela Vilijams Gosa iz Partizana, Zaka Lideja iz Hapoel Holona, Sašu Vezenkova iz Barselone, Aksela Tupana iz Žalgirisa i Janisa Timu iz Baskonije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar