Стефан Јовић: Недостајала ми је репрезентација!

„Пријао ми је одмор, али играње за репрезентацију је нешто на вишем нивоу“.

Кошарка 06.09.2018 | 22:15
Стефан Јовић: Недостајала ми је репрезентација!
Изостанак Стефана Јовића са прошле репрезентативне акције многима је дошао као изненађење, али поуздани плејмејкер одлучио је да лето посвети решавању здравствених проблема и пуњењу батерија, како би надолазећу сезону дочекао спреман.

Први пут после скоро годину дана Србија и њен селектор Александар Ђорђевић моћи ће да рачунају на свог организатора игре, кога чека дебитантски наступ у квалификацијама за Светски куп наредне године. Ипак, баш у чињеници да позиву селектора досад нису могли да се одазову он (здравствени проблеми), као ни играчи из НБА и Евролиге, због замршених односа кровних кошаркашких организација, Јовић види одређени проблем. 

„Чудна ситуација. Сви знамо колико квалификације у овом облику нису добре за све репрезентације. Ово окупљање била је шанса да се скупе најбољи играчи пред наредне две утакмице, али шта је – ту је. Цела ситуациија највише штети нама и репрезентацији“, рекао је Јовић.

Због тога ни нема дилему да је ово окупљање права ствар за цео тим. Опет, не крије ни да му је драго што је после више од четири године коначно успео да издвоји мало више времена за породицу и себе. 

„Много ми је недостајало, искрено. Додуше, пријао ми је одмор који сам имао, два месеца. Али играње за репрезентацију је нешто на вишем нивоу“.

Оно што је најважније за њега, али и тим - потпуно је спреман да се посвети обавезама у А селекцији. 

„Супер сам. Кренимо од претходног окупљања. Нисам био ту због операције очију. То је једини разлог зашто нисам био уз тим. Сада је све како треба и ето ме, напокон“, истиче Јовић и додаје:

„Здравствено је све супер. Ја сам у суботу завршио тај први део базичних припрема. С те стране долазим у завидној форми, физичкој спреми. До утакмице са Мађарском вероватно ћемо имати још вежби с трчањем. Ја свакако верујем да ће све бити како треба“.

Надао се Јовић да би Србија у септембарским квалификацијама могла да представи оно најбоље што селектор Ђорђевић има на располагању, али то није случај. Никола Јокић је одлучио да прескочи квалификације, док су Милоша Теодосића и Бобана Марјановића људи из Клиперса саветовали да се посвете јачању тела и припреми за почетак НБА лиге. 

„Искрено, као и за Европско првенство поново имамо проблема с ростером, али сви играчи који су ту даће свој максимум да се испуне циљеви. То је да обезбедимо пласман на Светско првенство“.

До гостовања Грчкој на Криту остало је још нешто више од седам дана, а од тренутка када су се првотимци окупили имали су готово две седмице за рад. После утакмице са Грчком, до сусрета са Естонијом Орлови ће имати три дана одмора.

„Пријаће нам што имамо мало више времена. Сваки пут је тако. Ја се искрено радујем што ћемо имати више времена заједно и тренинга. Треба да се и нови играчи уклопе у цео систем, а важно је да и утакмице дочекамоу што бољој форми. Прво меч са Мађарском, где ћемо видети на чему смо, а онда све што не буде ваљало да поправимо до Грчке“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар