Stefan Jović: Nedostajala mi je reprezentacija!

„Prijao mi je odmor, ali igranje za reprezentaciju je nešto na višem nivou“.

Košarka 06.09.2018 | 22:15
Stefan Jović: Nedostajala mi je reprezentacija!
Izostanak Stefana Jovića sa prošle reprezentativne akcije mnogima je došao kao iznenađenje, ali pouzdani plejmejker odlučio je da leto posveti rešavanju zdravstvenih problema i punjenju baterija, kako bi nadolazeću sezonu dočekao spreman.

Prvi put posle skoro godinu dana Srbija i njen selektor Aleksandar Đorđević moći će da računaju na svog organizatora igre, koga čeka debitantski nastup u kvalifikacijama za Svetski kup naredne godine. Ipak, baš u činjenici da pozivu selektora dosad nisu mogli da se odazovu on (zdravstveni problemi), kao ni igrači iz NBA i Evrolige, zbog zamršenih odnosa krovnih košarkaških organizacija, Jović vidi određeni problem. 

„Čudna situacija. Svi znamo koliko kvalifikacije u ovom obliku nisu dobre za sve reprezentacije. Ovo okupljanje bila je šansa da se skupe najbolji igrači pred naredne dve utakmice, ali šta je – tu je. Cela situaciija najviše šteti nama i reprezentaciji“, rekao je Jović.

Zbog toga ni nema dilemu da je ovo okupljanje prava stvar za ceo tim. Opet, ne krije ni da mu je drago što je posle više od četiri godine konačno uspeo da izdvoji malo više vremena za porodicu i sebe. 

„Mnogo mi je nedostajalo, iskreno. Doduše, prijao mi je odmor koji sam imao, dva meseca. Ali igranje za reprezentaciju je nešto na višem nivou“.

Ono što je najvažnije za njega, ali i tim - potpuno je spreman da se posveti obavezama u A selekciji. 

„Super sam. Krenimo od prethodnog okupljanja. Nisam bio tu zbog operacije očiju. To je jedini razlog zašto nisam bio uz tim. Sada je sve kako treba i eto me, napokon“, ističe Jović i dodaje:

„Zdravstveno je sve super. Ja sam u subotu završio taj prvi deo bazičnih priprema. S te strane dolazim u zavidnoj formi, fizičkoj spremi. Do utakmice sa Mađarskom verovatno ćemo imati još vežbi s trčanjem. Ja svakako verujem da će sve biti kako treba“.

Nadao se Jović da bi Srbija u septembarskim kvalifikacijama mogla da predstavi ono najbolje što selektor Đorđević ima na raspolaganju, ali to nije slučaj. Nikola Jokić je odlučio da preskoči kvalifikacije, dok su Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića ljudi iz Klipersa savetovali da se posvete jačanju tela i pripremi za početak NBA lige. 

„Iskreno, kao i za Evropsko prvenstvo ponovo imamo problema s rosterom, ali svi igrači koji su tu daće svoj maksimum da se ispune ciljevi. To je da obezbedimo plasman na Svetsko prvenstvo“.

Do gostovanja Grčkoj na Kritu ostalo je još nešto više od sedam dana, a od trenutka kada su se prvotimci okupili imali su gotovo dve sedmice za rad. Posle utakmice sa Grčkom, do susreta sa Estonijom Orlovi će imati tri dana odmora.

„Prijaće nam što imamo malo više vremena. Svaki put je tako. Ja se iskreno radujem što ćemo imati više vremena zajedno i treninga. Treba da se i novi igrači uklope u ceo sistem, a važno je da i utakmice dočekamou što boljoj formi. Prvo meč sa Mađarskom, gde ćemo videti na čemu smo, a onda sve što ne bude valjalo da popravimo do Grčke“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar