Манћини о Роналду: Јасно је што се мучи...

Трофејни тренер говорио је о спором Кристијановом навикавању на италијанско првенство.

Фудбал 07.09.2018 | 12:45
Манћини о Роналду: Јасно је што се мучи...
Кристијано Роналдо (33) даје све од себе, али му у Јувентусу ипак није кренуло како је замислио.

Португалски нападач је у утакмицама против Кјева, Лација и Парме укупно упутио чак 23 лопте ка мрежи, али ниједна није погодила мету. И нико у Европи није више од њега шутирао ове сезоне, а да још није постигао гол.

Ипак, знајући колики је "ЦР7" фанатик, јасно је да ће после паузе у Серији А наставити још јаче и да ће већ у мечу против Сасуола (16. септембра, ексклузивно на ТВ Арена спорт) поново из све снаге покушавати да се "упише" у Италији.

Његов неефикасни почетак у Серији А тема је многих разговора, а италијански селектор Роберто Манћини (53) говорио је о Роналдовом учинку из свог угла.

Освајач три титуле Серије А и једне Премијер лиге сматра да ће Кристијану бити потребно још времена да се навикне на "чвршћи" стил фудбала на Апенинима.

"Дође период када једноставно не иде", рекао је Манћини.

"Не мислим да ће Роналдо имати проблем са ефикасношћу. Само пролази кроз тежак тренутак, што је нормално за нападача. У Италији, тимови су се увек бранили од средине терена. А, Роналдо нема толико простора као у Шпанији. Дошао је у другачији стил фудбала", објаснио је селектор "Азура" без превише чуђења.

Без обзира на Роналдов "спори" старт, Јувентус је у три кола остварио максимални учинак и освојио свих девет бодова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар