Manćini o Ronaldu: Jasno je što se muči...

Trofejni trener govorio je o sporom Kristijanovom navikavanju na italijansko prvenstvo.

Fudbal 07.09.2018 | 12:45
Manćini o Ronaldu: Jasno je što se muči...
Kristijano Ronaldo (33) daje sve od sebe, ali mu u Juventusu ipak nije krenulo kako je zamislio.

Portugalski napadač je u utakmicama protiv Kjeva, Lacija i Parme ukupno uputio čak 23 lopte ka mreži, ali nijedna nije pogodila metu. I niko u Evropi nije više od njega šutirao ove sezone, a da još nije postigao gol.

Ipak, znajući koliki je "CR7" fanatik, jasno je da će posle pauze u Seriji A nastaviti još jače i da će već u meču protiv Sasuola (16. septembra, ekskluzivno na TV Arena sport) ponovo iz sve snage pokušavati da se "upiše" u Italiji.

Njegov neefikasni početak u Seriji A tema je mnogih razgovora, a italijanski selektor Roberto Manćini (53) govorio je o Ronaldovom učinku iz svog ugla.

Osvajač tri titule Serije A i jedne Premijer lige smatra da će Kristijanu biti potrebno još vremena da se navikne na "čvršći" stil fudbala na Apeninima.

"Dođe period kada jednostavno ne ide", rekao je Manćini.

"Ne mislim da će Ronaldo imati problem sa efikasnošću. Samo prolazi kroz težak trenutak, što je normalno za napadača. U Italiji, timovi su se uvek branili od sredine terena. A, Ronaldo nema toliko prostora kao u Španiji. Došao je u drugačiji stil fudbala", objasnio je selektor "Azura" bez previše čuđenja.

Bez obzira na Ronaldov "spori" start, Juventus je u tri kola ostvario maksimalni učinak i osvojio svih devet bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar