Пријовић: Надамо се да ће трибине бити пуне!

Српски фудбалери Александар Пријовић и Урош Спајић рекли су данас да им је част што су позвани у репрезентацију и да ће дати максимум да помогну тиму.

Фудбал 05.09.2018 | 16:45
Пријовић: Надамо се да ће трибине бити пуне!
"Свако очекује да ће да игра. Спреман сам, ту сам због државе и репрезентације, не због себе и личних интереса. Желим да допринесем екипи. Најбитније је да будеш спреман, а показаћу шта знам ако ми се укаже прилика", рекао је Пријовић новинарима у Старој Пазови.

Србија ће у петак почети такмичење у Лиги нација, утакмицом против Литваније у Вилњусу.

"Срећан сам што сам дошао да играм за своју нацију. Мотивисани смо да имамо што бољи почетак, победимо обе утакмице и будемо први у групи, што нам је циљ. Очекујемо победе. Даћемо максимум и надам се да ћемо успети", казао је Пријовић.

Списак репрезентативаца је значајно измењен, а Пријовић је рекао да не очекује проблеме са уклапањем.

"Нови играчи ће да се брзо уклопе, као што сам ја, коме су саиграчи максимално помогли. Очекујемо да свако да свој допринос и помогне репрезентацији да се направи што бољи резултат", рекао је нападач грчког ПАОК-а.

После утакмице са Литванијом у гостима следи дуел са Румунијом у Београду, а Пријовић се нада да ће се поновити атмосфера од прошле године када је био стрелац у победи над Грузијом, којом је обезбеђен пласман на Светско првенство.

"Црна Гора ће свакако бити дерби, биће тешко. Румунија је по квалитету на сличном нивоу са њима. Биће тешке утакмице, али спремићемо се. То против Грузије је било феноменално. Сваки играч очекује што пунији стадион. На нама је да дамо гас и направимо што бољи резултат, а надамо се да ће трибине бити пуне", рекао је он.

Пријовић је овог лета био на корак од трансфера, али није дошло до реализације.

"Клубови се нису договорили око обештећења, Спортинг и Бордо су биле опције. Ту сам, концентрисан сам на ПАОК. Видећемо шта ће се десити у будућности. Желим да помогнем клубу да постане шампион Грчке", рекао је Пријовић.

Урош Спајић је рекао да му је част што је у националном тиму.

"Супер се осећам, част је бити овде. Није моје да коментаришем ко је позван, ко није. Сви момци који су овде имају квалитет и нису случајно овде. Видећемо како ће то да функционише на терену", рекао је Спајић.

По његовим речима, Лига нација је лакши пут до Европског првенства и српски тим треба да буде максимално озбиљан и са великим амбицијама у групи у којој је "објективно фаворит.

Спајић је навео да је могуће да Србија оствари свих шест победа у групи и да је битно да не буде опуштања и да се поштује сваки ривал.

"Никога се не бојимо, свесни смо да смо фаворити и треба да идемо на победу у свакој утакмици", додао је одбрамбени фудбалер руског Краснодара.

Неизбежно питање за Уроша Спајића је о његовом бившем клубу Црвеној звезди, која ће играти у групној фази Лиге шампиона.

Спајић је рекао да је пратио пут српског клуба у квалификацијама.

"Прославио сам, честитао, имам тамо много другара. Пресрећан сам, као да сам ја у тиму, тако сам се радовао. Велики успех, желим пуно среће. Сада треба да се ужива у ових шест утакмица са сјајним противницима. Биће то велико искуство", рекао је Спајић.

Урош Спајић је казао да је Црвена звезда у много бољем стању него када је он био у клубу, што говоре и резултати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар