Сарадња важна за земље региона

У Бањалуци је почео неформални састанак министара иностраних послова Процеса за сарадњу у југоисточној Европи, чији је домаћин министар БиХ Игор Црнадак.

Република Српска 05.09.2018 | 11:32
Сарадња важна за земље региона
Како су нам рекли организатори, на састанак су дошли шефови дипломатија Србије, Црне Горе и Хрватске, док остале земље чланице овог процеса представљају замјеници министара или нижерангирани службеници.



Састанку присуствује и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

– За Бањалуку је изузетно важно да као практично главни град РС, буде мјесто оваквих окупљања. Надам се да ћете се у овом лијепом граду и ви осјећати лијепо – рекао је у уводном обраћању Иванић.

Црнадак је истакао да је сарадња кључна за наш рагион. 

У изјави новинарима, Иванић је рекао да је данашњи састанак велика промоција Бањалуке и Српске. Он је рекао са ће пажња бити посвећена развоју инфраструктуре и бољој повезаности земаља у региону.

На питање може ли се говорити о сарадњи у региону када неки министри нису дошло и када имамо случај “Пацоли”, Иванић је рекао да су учесници Процеса сарадње дефинисани 2014. уз сагласност свих, и да је у оквиру тога и Приштина.

– Земља домаћин мора позвати све учеснике. То што су два познаника господин Додик и господин Пацоли од овога направили спектакл, право да вам кажем, мени то ни не смета. И ја сам задовољан што није дошао у Бањалуку. Али, посљедице тога јесу да је један други дио људи одлучио да не дође. Ја ћу све чинити да оваквих састанака у Бањалуци буде више, да се РС покаже као средина за нормалне дипломатске активности. Злоупотреба овога у политичкој кампањи, то је до мог противника, није до мене – поручио је Иванић.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хмммм

05.09.2018 10:26

Свака на мјесту,браво Гос.Иваницу..

ОДГОВОРИТЕ