Saradnja važna za zemlje regiona

U Banjaluci je počeo neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, čiji je domaćin ministar BiH Igor Crnadak.

Republika Srpska 05.09.2018 | 11:32
Saradnja važna za zemlje regiona
Kako su nam rekli organizatori, na sastanak su došli šefovi diplomatija Srbije, Crne Gore i Hrvatske, dok ostale zemlje članice ovog procesa predstavljaju zamjenici ministara ili nižerangirani službenici.Sastanku prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

– Za Banjaluku je izuzetno važno da kao praktično glavni grad RS, bude mjesto ovakvih okupljanja. Nadam se da ćete se u ovom lijepom gradu i vi osjećati lijepo – rekao je u uvodnom obraćanju Ivanić.

Crnadak je istakao da je saradnja ključna za naš ragion. 

U izjavi novinarima, Ivanić je rekao da je današnji sastanak velika promocija Banjaluke i Srpske. On je rekao sa će pažnja biti posvećena razvoju infrastrukture i boljoj povezanosti zemalja u regionu.

Na pitanje može li se govoriti o saradnji u regionu kada neki ministri nisu došlo i kada imamo slučaj “Pacoli”, Ivanić je rekao da su učesnici Procesa saradnje definisani 2014. uz saglasnost svih, i da je u okviru toga i Priština.

– Zemlja domaćin mora pozvati sve učesnike. To što su dva poznanika gospodin Dodik i gospodin Pacoli od ovoga napravili spektakl, pravo da vam kažem, meni to ni ne smeta. I ja sam zadovoljan što nije došao u Banjaluku. Ali, posljedice toga jesu da je jedan drugi dio ljudi odlučio da ne dođe. Ja ću sve činiti da ovakvih sastanaka u Banjaluci bude više, da se RS pokaže kao sredina za normalne diplomatske aktivnosti. Zloupotreba ovoga u političkoj kampanji, to je do mog protivnika, nije do mene – poručio je Ivanić.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hmmmm

05.09.2018 12:26

Svaka na mjestu,bravo Gos.Ivanicu..

ODGOVORITE