ДК: БИХ без Џумхура, Бркић капитен

Познат и састав Дејвис куп репрезентације БИХ која ће се против Јапана борити за улазак у Свјетску групу.

Тенис 05.09.2018 | 12:45
ДК: БИХ без Џумхура, Бркић капитен
Дејвис куп репрезентација БиХ од 14. До 16. септембра играће у Осаки плеј-оф за Свјетску групу против Јапана, а БиХ ће представљати Мирза Башић (АТП 81.), Томислав Бркић (264.), Нерман Фатић (533.) и Дарко Бојановић (955.)

Најбоље рангирани бх. тенисер Дамир Џумхур због повреде пропушта гостовање у Јапану, а Томислав Бркић ће и овога пута, осим играчке, имати и улогу капитена, саопћено је из Тениског савеза БиХ. 

Као нови члан селекције БиХ у Осаку путује млади Дарко Бојановић, играч који је рођен и живи у Њемачкој, али се такмичи под заставом Босне и Херцеговине.

 Бојановић се у тим добро уклопио када је у прошлој сезони Дејвис купа тренирао са нашим тенисерима за вријеме сусрета с Пољском у Зеници.

Јапан ће наступити у саставу: Таро Даниел (АТП 64.), Јуичи Сугита (91.), Го Соеда (176.) Јасутака Учијама (271.), Бен Меклалан (-/24.), а капитен тима је Сатошии Ивабучи.

Ово је првои међусобни дуел Дејвис куп репрезентација БиХ и Јапана.

Селекција Јапана покушаће да се пету годину заредом задржи у највишем рангу, док су наши тенисери први пут изборили могућност да играју за улазак у Свјетску групу.

Окупљање бх. тима и први тренинзи у тениском центру Утсубо у Осаки предвиђени су за понедјељак 10. септембра. Жријеб је најављен за четвртак 13.септембра, након чега ће бити познат распоред мечева.

Плеј-оф за Свјетску групу игра се по старом, тродневном моделу који предвиђа пет мечева на три добијена сета.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар