Барсин пројекат 2019...

Рабио и Де Јонг свежа крв Ноу Кампа, Бускетса чека оловка на столу. Каталонци решени да реализују послове који би представљали озбиљну инвестицију за будућност клуба.

Фудбал 06.09.2018 | 22:30
Барсин пројекат 2019...
Оно што није прошло током лета биће завршено већ на зиму, можда и пре. Барселона је током недавно завршене фудбалске пијаце покушавала да доведе двојицу талентованих везиста Адријена Рабиоа и Френкија де Јонга, али није успела. Ипак, то не значи да су Каталонци остали кратких руквава, већ да је посао само пролонгиран на неколико месеци.

Уосталом, у питању је посао који је везан за будућност каталонског великана, који са фудбалерима Пари Сен Жермена и Ајакса жели да донесе свежу крв у срце везног реда и ангажује фудбалере који би поред Серхија Бускетса и Ивана Ракитића полако стасавали у носиоце игре. Иначе, искусни 30-годишњи репрезентативац Шпаније одмах по повратку у клуб након обавеза са националним тимом продужићеуговор до 2023. године и тако бити награђен за велику верност коју је показао свих ових година на Ноу Кампу. Од раније је познато да ће се у том уговору наћи излазна клаузула у износу између 200.000.000 и 500.000.000 евра, као и да ће му плата бити повећана.

Очекује се да ће Рабио одбити све покушаје управе Пари Сен Жермена за продужетак сарадње, а с обзиром да му уговор истиче на лето наредне године, Барселона ће бити у могућности да реши посао већ 1. јануара и осигура његов долазак наредног лета. Каталонци ће играча добити без обештећења, али ће сасвим сигурно морати да га награде позамашном платом и додатним бонусима.

У Де Јонговом случају ствари су нешто другачије. Спортски директор Ајакса Марк Овермарс током читавог лета је давао исти одговор "Френки није на продају", тако да је Барселона морала да се окрене другом начином преговора. Каталонци су тако одлучили да пажњу усмере ка агенту и оцу младог фудбалера, како би на тај начин извршили додатни притисак на клуб из Амстердама. Компликације каталонском великану могли би да направе Пари Сен Жермен и Тотенхем, који су такође озбиљно загризли за овог 21-годишњег момка.

Де Јонгу је ово друга сезона у првом тиму Ајакса и у свим такмичењима је забележио већ 37 наступа, уз један постигнути погодак. За клуб је везан уговором до 2022. године. Са друге стране, две године старији Рабио има далеко значајнији стаж у сениорском фудбалу. Ово му је већ седма сезона у Пари Сен Жермену, али делује као да се заситио Париза и да му прелазак на Ноу Камп делује више него изазовно.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар