Barsin projekat 2019...

Rabio i De Jong sveža krv Nou Kampa, Busketsa čeka olovka na stolu. Katalonci rešeni da realizuju poslove koji bi predstavljali ozbiljnu investiciju za budućnost kluba.

Fudbal 06.09.2018 | 22:30
Barsin projekat 2019...
Ono što nije prošlo tokom leta biće završeno već na zimu, možda i pre. Barselona je tokom nedavno završene fudbalske pijace pokušavala da dovede dvojicu talentovanih vezista Adrijena Rabioa i Frenkija de Jonga, ali nije uspela. Ipak, to ne znači da su Katalonci ostali kratkih rukvava, već da je posao samo prolongiran na nekoliko meseci.

Uostalom, u pitanju je posao koji je vezan za budućnost katalonskog velikana, koji sa fudbalerima Pari Sen Žermena i Ajaksa želi da donese svežu krv u srce veznog reda i angažuje fudbalere koji bi pored Serhija Busketsa i Ivana Rakitića polako stasavali u nosioce igre. Inače, iskusni 30-godišnji reprezentativac Španije odmah po povratku u klub nakon obaveza sa nacionalnim timom produžićeugovor do 2023. godine i tako biti nagrađen za veliku vernost koju je pokazao svih ovih godina na Nou Kampu. Od ranije je poznato da će se u tom ugovoru naći izlazna klauzula u iznosu između 200.000.000 i 500.000.000 evra, kao i da će mu plata biti povećana.

Očekuje se da će Rabio odbiti sve pokušaje uprave Pari Sen Žermena za produžetak saradnje, a s obzirom da mu ugovor ističe na leto naredne godine, Barselona će biti u mogućnosti da reši posao već 1. januara i osigura njegov dolazak narednog leta. Katalonci će igrača dobiti bez obeštećenja, ali će sasvim sigurno morati da ga nagrade pozamašnom platom i dodatnim bonusima.

U De Jongovom slučaju stvari su nešto drugačije. Sportski direktor Ajaksa Mark Overmars tokom čitavog leta je davao isti odgovor "Frenki nije na prodaju", tako da je Barselona morala da se okrene drugom načinom pregovora. Katalonci su tako odlučili da pažnju usmere ka agentu i ocu mladog fudbalera, kako bi na taj način izvršili dodatni pritisak na klub iz Amsterdama. Komplikacije katalonskom velikanu mogli bi da naprave Pari Sen Žermen i Totenhem, koji su takođe ozbiljno zagrizli za ovog 21-godišnjeg momka.

De Jongu je ovo druga sezona u prvom timu Ajaksa i u svim takmičenjima je zabeležio već 37 nastupa, uz jedan postignuti pogodak. Za klub je vezan ugovorom do 2022. godine. Sa druge strane, dve godine stariji Rabio ima daleko značajniji staž u seniorskom fudbalu. Ovo mu je već sedma sezona u Pari Sen Žermenu, ali deluje kao da se zasitio Pariza i da mu prelazak na Nou Kamp deluje više nego izazovno.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar