“Беговић и Просинечки ријешили неспоразум”!

“Беговић је увијек био члан репрезентације” рекао је помоћник селектора БиХ Гордан Ципрић о голману Борнмута који након више од деценије на голу “змајева” није добио позив у репрезентцију.

Фудбал 05.09.2018 | 11:45
“Беговић и Просинечки ријешили неспоразум”!
Репрезентација БиХ припрема се за мечеве Лиге нација против Сјеверне Ирске и Аустрије, а селектор Роберт Просинечки за ове утакмице не рачуна на голмана Асмира Беговића.

Просинечки је изоставио са списка чувара мреже енглеског Борнмута и изјавио да не воли играче који бирају утакмице, али из кампа репрезентације стижу вијести да су све несугласице ријешене.

“Беговић је обавио разговор са селектором и ако је било неспоразума, све је ријешено. Беговић је увијек био члан репрезентације”, рекао је помоћник сектора Гордан Ципрић.

Када је у питању играчки кадар пред мечеве са Сјеверном Ирском и Аустријом он је рекао да је  прије неколико дана било доста упитних играча, посебно у одбрамбеној линији, али да је дијагностика указала да Просинечки засигурно не може рачунати само на Врањеша и Бичакчића.

Ципрић је ипак нагласио да се репрезентације БиХ никоме не треба прилагођавати.

“Имамо своје циљеве, желимо се квалификовати на европско првенство. Покушаћемо наметнути нашу игру противницима и мислим да имамо квалитет. Не смијемо прихватити игру Сјеверне Ирске, која игра дугим лоптама и много трчи. Требамо спустити лопту на земљу и играти пас игру”, закључио  је Ципрић.

Репрезентативац Горан Закарић је добио поново позив у селекцију БиХ након добрих игара у дресу београдског Партизана. Наглашава да је на њему да добро игра, а на селектору да одлучи да ли је потребан екипи.

“Моје је да дајем све од себе. На располагању сам селектору и дат ћу максимум да помогнем репрезентацији. Очекује нас тежак посао у обје утакмице, али уз максимално залагање вјерујем да можемо направити добре резултате”, рекао је Закарић.

Голмана Ибрахима Шехића није пореметила цијела прича с Асмиром Беговићем с којим конкурише за мјесто првог голмана у репрезентацији. 

“Прошли смо много тога заједно. Он је битан дио репрезентације, а о другим стварима не бих причао”, рекао је Шехић.

Упознат је с квалитетом Сјеверне Ирске и Аустрије против којих БиХ игра наредне мечеве.

“Сјеверна Ирска није класична острвска екипа која игра дугим лоптама. Опасни су, знају играти прекиде али имају и брзе контранападе. Гледао сам их када је Просинечки био селектор Азербејџана. Аустрија је јака, играли смо против њих и неће бити лако. Очекују нас тешке утакмице”, истакао је Шехић.

Он је додао да су екипу пореметиле повреде одбрамбених играча, али да су сви играчи стандардни у клубовима и неће им бити тешко да се уиграју.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар