“Begović i Prosinečki riješili nesporazum”!

“Begović je uvijek bio član reprezentacije” rekao je pomoćnik selektora BiH Gordan Ciprić o golmanu Bornmuta koji nakon više od decenije na golu “zmajeva” nije dobio poziv u reprezentciju.

Fudbal 05.09.2018 | 11:45
“Begović i Prosinečki riješili nesporazum”!
Reprezentacija BiH priprema se za mečeve Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije, a selektor Robert Prosinečki za ove utakmice ne računa na golmana Asmira Begovića.

Prosinečki je izostavio sa spiska čuvara mreže engleskog Bornmuta i izjavio da ne voli igrače koji biraju utakmice, ali iz kampa reprezentacije stižu vijesti da su sve nesuglasice riješene.

“Begović je obavio razgovor sa selektorom i ako je bilo nesporazuma, sve je riješeno. Begović je uvijek bio član reprezentacije”, rekao je pomoćnik sektora Gordan Ciprić.

Kada je u pitanju igrački kadar pred mečeve sa Sjevernom Irskom i Austrijom on je rekao da je  prije nekoliko dana bilo dosta upitnih igrača, posebno u odbrambenoj liniji, ali da je dijagnostika ukazala da Prosinečki zasigurno ne može računati samo na Vranješa i Bičakčića.

Ciprić je ipak naglasio da se reprezentacije BiH nikome ne treba prilagođavati.

“Imamo svoje ciljeve, želimo se kvalifikovati na evropsko prvenstvo. Pokušaćemo nametnuti našu igru protivnicima i mislim da imamo kvalitet. Ne smijemo prihvatiti igru Sjeverne Irske, koja igra dugim loptama i mnogo trči. Trebamo spustiti loptu na zemlju i igrati pas igru”, zaključio  je Ciprić.

Reprezentativac Goran Zakarić je dobio ponovo poziv u selekciju BiH nakon dobrih igara u dresu beogradskog Partizana. Naglašava da je na njemu da dobro igra, a na selektoru da odluči da li je potreban ekipi.

“Moje je da dajem sve od sebe. Na raspolaganju sam selektoru i dat ću maksimum da pomognem reprezentaciji. Očekuje nas težak posao u obje utakmice, ali uz maksimalno zalaganje vjerujem da možemo napraviti dobre rezultate”, rekao je Zakarić.

Golmana Ibrahima Šehića nije poremetila cijela priča s Asmirom Begovićem s kojim konkuriše za mjesto prvog golmana u reprezentaciji. 

“Prošli smo mnogo toga zajedno. On je bitan dio reprezentacije, a o drugim stvarima ne bih pričao”, rekao je Šehić.

Upoznat je s kvalitetom Sjeverne Irske i Austrije protiv kojih BiH igra naredne mečeve.

“Sjeverna Irska nije klasična ostrvska ekipa koja igra dugim loptama. Opasni su, znaju igrati prekide ali imaju i brze kontranapade. Gledao sam ih kada je Prosinečki bio selektor Azerbejdžana. Austrija je jaka, igrali smo protiv njih i neće biti lako. Očekuju nas teške utakmice”, istakao je Šehić.

On je dodao da su ekipu poremetile povrede odbrambenih igrača, ali da su svi igrači standardni u klubovima i neće im biti teško da se uigraju.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar