Јокан направио Енглеској репрезентативца!

Јокан кренуо са Шпанцем, али "свануло" је Енглезу! Фулам је почео сезону са добро плаћеним интернационалцем пред стативама, али се у међувремену окренуо старом решењу. И уторак је велики дан за њега! Заслужен позив у А селекцију Гордог Албиона.

Фудбал 05.09.2018 | 08:45
Јокан направио Енглеској репрезентативца!
Фулам је овог лета инвестирао велики новац у нову екипу и међу новајлијама довео и голмана Бешикташа, Фабрија (30).

Шпански интернационалац стигао је "Крејвен котиџ" за шест милиона евра, добио шансу од прве утакмице, али је није оправдао, па је Славиша Јокановић после два кола вратио Енглеза Маркуса Бетинелија (26), који је стајао пред голом и прошле сезоне.

Голман староседелац је учествовао у победи против Барнлија и ремију против Брајтона, оставио добар утисак и сигурно "закуцао" своје место у стартној постави и за наредни период.

Добре игре препоручиле су га и селектору Енглеске Герету Саутгејту, који је овог уторка први пут позвао Бетинелија у енглеску репрезентацију.

Дебитант у "Албиону" тако ће конкурисати за место у екипи у утакмицама УЕФА Лиге нација против Шпаније и Швајцарске и без обзира на то да ли ће играти, запамтиће ову годину до краја живота. Прошле сезоне је добио шансу на половини такмичарске године и потпуно је оправдао, а на сличан начин се и овог лета изборио за место у Јокановићевој екипи.

Бетинели је Фуламов ђак и није био члан млађих селекција Енглеске. Тачније, одиграо је само један меч за младу репрезентацију.

После пет година, Фулам има А репрезентативца Енглеске! Скот Паркер је био последњи играч Колибаша који је позиван у најјачу селекцију Гордог албиона, а тај позив је данас стигао и голману Маркусу Бетинелију.

Очекивало се да суперталентовани Рајан Сесењон буде први репрезентативац Енглеске из тренерског мандата Славише Јокановића, али се испоставило да ће то бити Маркус Бетинели. За Сесењона има времена…

Позив у реwпрезентацију је награда за све што је 26-годишњи чувар мреже прегурао преко главе и издржао током каријере.  Прошао је Фуламову пколу, ишао на три позајмице, почео да брани стандрадно у Чемпионшипу пре четири године, а онда је доживео тешку повреду колена због које је дуго паузирао и изгубио место стартера. У две сезоне је бранио само на 17 мечева, а онда је прошле сезоне коначно експлодирао. Био је један од најзаслужнијих Јокановићевих изабраника за повратак Фулама у Премијер лигу.

И када је изгледало да је све идеално, уследила је нова борба. Фулам је у овом прелазном року купиоФабрија из Бешикташа и Серхија Рика из Севиље, па је Бетинели преко ноћи од стартера постао трећи голман. У прва два кола је Фабри био стартер, Рико резерва, а за Бетинелија није било ни места на клупи. Како Фуламу баш и није кренуло добро са Шпанцима, Јокановић је одлучио да врати хероја из Чемпионшипа на гол. И није погрешио! Фулам је победио Барнли и Бетинели је опет зацементирао место стартера.

Као награда је стигао позив селектора Саутгејта за мечеве са Швајцарском и Шпанијом у Лиги нација… Заслужен! Бетинели је постао 23. сениорски репрезентативац Енгелске у историји Фулама.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар