Jokan napravio Engleskoj reprezentativca!

Jokan krenuo sa Špancem, ali "svanulo" je Englezu! Fulam je počeo sezonu sa dobro plaćenim internacionalcem pred stativama, ali se u međuvremenu okrenuo starom rešenju. I utorak je veliki dan za njega! Zaslužen poziv u A selekciju Gordog Albiona.

Fudbal 05.09.2018 | 08:45
Jokan napravio Engleskoj reprezentativca!
Fulam je ovog leta investirao veliki novac u novu ekipu i među novajlijama doveo i golmana Bešiktaša, Fabrija (30).

Španski internacionalac stigao je "Krejven kotidž" za šest miliona evra, dobio šansu od prve utakmice, ali je nije opravdao, pa je Slaviša Jokanović posle dva kola vratio Engleza Markusa Betinelija (26), koji je stajao pred golom i prošle sezone.

Golman starosedelac je učestvovao u pobedi protiv Barnlija i remiju protiv Brajtona, ostavio dobar utisak i sigurno "zakucao" svoje mesto u startnoj postavi i za naredni period.

Dobre igre preporučile su ga i selektoru Engleske Geretu Sautgejtu, koji je ovog utorka prvi put pozvao Betinelija u englesku reprezentaciju.

Debitant u "Albionu" tako će konkurisati za mesto u ekipi u utakmicama UEFA Lige nacija protiv Španije i Švajcarske i bez obzira na to da li će igrati, zapamtiće ovu godinu do kraja života. Prošle sezone je dobio šansu na polovini takmičarske godine i potpuno je opravdao, a na sličan način se i ovog leta izborio za mesto u Jokanovićevoj ekipi.

Betineli je Fulamov đak i nije bio član mlađih selekcija Engleske. Tačnije, odigrao je samo jedan meč za mladu reprezentaciju.

Posle pet godina, Fulam ima A reprezentativca Engleske! Skot Parker je bio poslednji igrač Kolibaša koji je pozivan u najjaču selekciju Gordog albiona, a taj poziv je danas stigao i golmanu Markusu Betineliju.

Očekivalo se da supertalentovani Rajan Sesenjon bude prvi reprezentativac Engleske iz trenerskog mandata Slaviše Jokanovića, ali se ispostavilo da će to biti Markus Betineli. Za Sesenjona ima vremena…

Poziv u rewprezentaciju je nagrada za sve što je 26-godišnji čuvar mreže pregurao preko glave i izdržao tokom karijere.  Prošao je Fulamovu pkolu, išao na tri pozajmice, počeo da brani standradno u Čempionšipu pre četiri godine, a onda je doživeo tešku povredu kolena zbog koje je dugo pauzirao i izgubio mesto startera. U dve sezone je branio samo na 17 mečeva, a onda je prošle sezone konačno eksplodirao. Bio je jedan od najzaslužnijih Jokanovićevih izabranika za povratak Fulama u Premijer ligu.

I kada je izgledalo da je sve idealno, usledila je nova borba. Fulam je u ovom prelaznom roku kupioFabrija iz Bešiktaša i Serhija Rika iz Sevilje, pa je Betineli preko noći od startera postao treći golman. U prva dva kola je Fabri bio starter, Riko rezerva, a za Betinelija nije bilo ni mesta na klupi. Kako Fulamu baš i nije krenulo dobro sa Špancima, Jokanović je odlučio da vrati heroja iz Čempionšipa na gol. I nije pogrešio! Fulam je pobedio Barnli i Betineli je opet zacementirao mesto startera.

Kao nagrada je stigao poziv selektora Sautgejta za mečeve sa Švajcarskom i Španijom u Ligi nacija… Zaslužen! Betineli je postao 23. seniorski reprezentativac Engelske u istoriji Fulama.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar