Видео: Сјећате ли Yоутубе чуда Хашима Мастура?

Миланова недочекана звезда нашла посао за 200. 000 годишње! Није касно за једног од највећих вундеркиндова светског фудбала.

Фудбал 06.09.2018 | 14:00
Видео: Сјећате ли Yоутубе чуда Хашима Мастура?
Има само 20 година и прикачену етикету “пропао”. Зато што је цео свет брујао о њему када је имао само 14 година…

Сећате ли Хашима Мастура?

Чуда од детета за које је Милан палтио пола милиона евра како би га уграбио испред носа Барселони, Реалу, Јувентусу, Манчестер Јунајтеду и осталима који су га хтели. Његова звезда у Милану никада није засијала и овог лета је после четири године уговора напустио Сан Сиро као слободан играч. Прошао је цео прелазни рок и нико се није јавио, да би на крају једина понуда која је стигла била од грчке Ламије. Грчки медији јављају да ће Мастур потписати уговор са Ламијом вредан 180.000 евра годишње. Уз бонусе од 20.000 ако одигра одређени број мечева и забележи неки гол или асистенцију…

Мастур је једна од најпознатијих прича о суперталнетованој деци која никада нису постали озбиљни фудбалери. Слава и медијска пажња су га појели као дете и заборавио је да се развија као нормалан фудбалер. Његови дриблинзи, жонглирања и потези су били хит на интернету и друштвеним мрежа. Са 15 година је снимао рекламе за Ред Бул такмичећи се са Нејамром. Због чудесних трикова са лоптом које је изводио, почела су поређења са Роналдињом. У Милану су се надали да су добили новог мађионичара који ће постати лидер тима у будућности… Стручњаци су тврдили да нису видели дете у тим годинама које тако добро контролише лопту.



Али Мастур се зауставио на триковима…

Иако је правио разлику на мечевима млађих репрезентативних и клупских селекција, загубио се негде на прелазу из дечачког у сениорски фудбал. Иако је са 16 година седео на клупи Росонера код КларенсаСедорфа у Серији А, никада није добио шансу да дебитује. Ишао је на позајмице у Малагу и Зволе, али је тамо укупно одиграо седам мечева и ништа посебно није направио.

Прошле сезоне му је Ђенаро Гатузо запретио да ће му поломити зубе ако га види да се и даље бави триковима по интернету и да траћи таленат. Тражио је од њега да запне на тренинзима. Изгледа, узалуд…

Грчка је нова станица за таленат који је много обећавао. Можда је време да постане фудбалер. Није још касно…



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар