Video: Sjećate li Youtube čuda Hašima Mastura?

Milanova nedočekana zvezda našla posao za 200. 000 godišnje! Nije kasno za jednog od najvećih vunderkindova svetskog fudbala.

Fudbal 06.09.2018 | 14:00
Video: Sjećate li Youtube čuda Hašima Mastura?
Ima samo 20 godina i prikačenu etiketu “propao”. Zato što je ceo svet brujao o njemu kada je imao samo 14 godina…

Sećate li Hašima Mastura?

Čuda od deteta za koje je Milan paltio pola miliona evra kako bi ga ugrabio ispred nosa Barseloni, Realu, Juventusu, Mančester Junajtedu i ostalima koji su ga hteli. Njegova zvezda u Milanu nikada nije zasijala i ovog leta je posle četiri godine ugovora napustio San Siro kao slobodan igrač. Prošao je ceo prelazni rok i niko se nije javio, da bi na kraju jedina ponuda koja je stigla bila od grčke Lamije. Grčki mediji javljaju da će Mastur potpisati ugovor sa Lamijom vredan 180.000 evra godišnje. Uz bonuse od 20.000 ako odigra određeni broj mečeva i zabeleži neki gol ili asistenciju…

Mastur je jedna od najpoznatijih priča o supertalnetovanoj deci koja nikada nisu postali ozbiljni fudbaleri. Slava i medijska pažnja su ga pojeli kao dete i zaboravio je da se razvija kao normalan fudbaler. Njegovi driblinzi, žongliranja i potezi su bili hit na internetu i društvenim mreža. Sa 15 godina je snimao reklame za Red Bul takmičeći se sa Nejamrom. Zbog čudesnih trikova sa loptom koje je izvodio, počela su poređenja sa Ronaldinjom. U Milanu su se nadali da su dobili novog mađioničara koji će postati lider tima u budućnosti… Stručnjaci su tvrdili da nisu videli dete u tim godinama koje tako dobro kontroliše loptu.



Ali Mastur se zaustavio na trikovima…

Iako je pravio razliku na mečevima mlađih reprezentativnih i klupskih selekcija, zagubio se negde na prelazu iz dečačkog u seniorski fudbal. Iako je sa 16 godina sedeo na klupi Rosonera kod KlarensaSedorfa u Seriji A, nikada nije dobio šansu da debituje. Išao je na pozajmice u Malagu i Zvole, ali je tamo ukupno odigrao sedam mečeva i ništa posebno nije napravio.

Prošle sezone mu je Đenaro Gatuzo zapretio da će mu polomiti zube ako ga vidi da se i dalje bavi trikovima po internetu i da traći talenat. Tražio je od njega da zapne na treninzima. Izgleda, uzalud…

Grčka je nova stanica za talenat koji je mnogo obećavao. Možda je vreme da postane fudbaler. Nije još kasno…



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar