Иванић тражи доказе од Додика

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић позвао је предсједника Републике Српске Милорада Додика да изнесе доказе о наводном прислушкивању.  Каже да Додик то досад није урадио, иако га је на то већ раније позивао.

Република Српска 04.09.2018 | 22:58
Иванић тражи доказе од Додика
"Тражио сам од њега још прије два и по мјесеца да ми достави било какве доказе. Рекао сам и да сам спреман да откажем и гостопримство дипломатским представницима ако су умијешани у то. Никад ништа није доставио и то је Додик – изађе са великом тезом, а никад је не докаже", изјавио је Иванић за Фену.

Заједничка парламентарна комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОСА) БиХ већ је, додаје, утврдила да није било прислушкивања званичника Србије и БиХ, а на челу те комисије био је Додиков страначки колега Никола Шпирић (СНСД).

Тај документ, кодног назива "Ушће", био је, наводи Иванић, посљедњи документ о наводном прислушкивању о којем су обавијештене државне институције. Како каже, послије тога није било ништа.

"И ја сам сагласан са Додиком да безбједност јесте угрожена – младић Давид Драгичевић је убијен, прије десет дана су покушали да убију и новинара, на пословни објекат се пуцало из зоље... Зашто Милорад Додик о британским шпијунима није причао на састанку с британским амбасадором Едwардом Фергусоном, него му се најсрдачније захваљивао?

Британски амбасадор је у интервјуу потврдио да је са Додиком ријешио све неспоразуме о наводним британским шпијунима, да је отклоњена свака сумња и да је Додикова тема била беспотребна хистерија. Нека Додик коначно већ једном достави било какав доказ, а ако га нема нека престане да плаши народ", рекао је Иванић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Трнову у изјави новинарима навео да Обавјештајно-безбједносну агенцију БиХ „треба укинути, јер не служи ничему, осим за наношење штете српском народу и његовом руководству у РС и у Србији".

Казао је и како ће питање рада те обавјештајне агенције ставити на дневни ред Предсједништва БиХ као будући српски члан те бх.институције. Уколико се то питање не ријеши, Додик тврди да ће РС изаћи из споразума о оснивању ОБА-е и формирати своју посебну агенцију, на шта, како је рекао, има уставно право.

У интервјуу једном београдском листу је такође рекао да је „под мјерама Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ посљедњих годину и по дана и да ће ускоро предочити јавности оперативна документа у којима се овој служби налаже прислушкивање руководства РС и Србије".

(Фена)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

ВРС

04.09.2018 14:39

Кад је већ уТрнову нека пита Ибру Берила он више вјерује њему , него теби Младене, тај Берило је држао говор на предизборном скупу СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

04.09.2018 14:44

Па ко це њега прислускивати. Цовек запева и све казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митриц Дејан Мито

04.09.2018 15:11

Ко пјева зло не мисли!

Name

РЕ киза

04.09.2018 15:54

Њему до пјесме а, народ гладује. Живите добро само ви, његови увлакаци. А, што би то њега Иваниц прислушкивао? Нема од њега ништа паметно чути.

Name

Скептик

04.09.2018 16:09

Тај који је ,евентуално, прислушкивао РУДОЊУ могао је само остати згрожен његовим простаклуком , вокабуларом обичног сеоског кочијаша.

Name

Ре

04.09.2018 16:47

А КО је Иваниц да трази доказе

Name

БАС

05.09.2018 02:32

А ко мисли није му до пјесме.

Name

Истина

04.09.2018 14:48

Стара народна казе, ко високо лети ниско пада. Али Миле кад лупи не само да це ниско пасти него це то такав пад бити да се ни он, а назалост ни Р.Српска неце задуго опоравит. Обице му се ово оглаву кад-тад упамтите ово, а и народу узњега цовјек све опструисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

крезуби

04.09.2018 15:07

Дзаба је то крезуба боранија воли овакве,зато це опет добит изборе оваква спика пали.

Name

Ре Истина

04.09.2018 15:13

Да ће додик пасти не вјерујем. Срушили би га странци да желе за 2 дана. Само заврни новац из ММФ-а и његов БДП и сва његова лабудова пјесма од економије би пала у воду. Али га странци воле и дају му паре пред изборе. Све је поплаћао,чак ће и пензионери добити честитку пред изборе, неко 100 КМ, а неко 50 КМ и 30 КМ. Све части Додик. Није ми јасно како Република Српска може пропасти кад су Хрватска и Србије далеко задуженије. Стога нема разлога за радовање, ми сад тренутно полако пропадамо, али да ћемо пропасти тотално - нећемо.

Name

Требиње

04.09.2018 16:32

Пјева да не мисли о губитку власти. Најбоље нек се пријави у Звијезде Гранда тамо има више шансе. Јер ће се причат годинама како га је проф.др. Младен Иванић растурио.

Name

Ненад

04.09.2018 16:45

Миле кад буде падао он повлаци са собом Републику Српску тако це да падне на меко али од Републике Српске неце остати ниста нема срба и то је несто.

Name

ре-ре истина

04.09.2018 16:49

Неце га странци јос русити. Мора се прво Косово ријесити и послије долази на ред Додик, наравно да це и ове изборе Додик добити јер Додик није све заврсио он је западни играц. Зар ико вјерује да овакво понасање мозе опстати а да не буде смијењен? Вуциц, Додик оба су западњацки играци

Name

Нада

04.09.2018 14:48

Младене, Миле лазе! Готов је, па не зна гдје удара! Ко њега има разлога да слуса? Ским он то прица? Са Зељком и Лукацем. Кога то занима? Баја умислио да је вазан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

04.09.2018 14:48

Чак и ако би приложио какве такве доказе које би ишле у прилог његове тврдње, ништа, па ни такво што не може промјенити чињеницу да је Водја патолошки лажов. Нисам прочитао нигдје да је у било којој земљи Европе предсједник оволико и крупно лагао као наш. Човјек на дневној бази извали по неколико "масних" лажи без да се почеше иза главе или да га бар мало буде срам. То мајка више не радја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

04.09.2018 14:49

То сви знају да се прислускује

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

04.09.2018 17:07

Јес јес сви западни спиуни и домаци издајници прислускују телефон насег пресједника не би ли сазнали како их увијек захебе и намагарци тако да не знају јесу ли посли или досли

Name

Хахаха

04.09.2018 14:59

Кудила врана гаврана. Ма терајте се обадва у 3 лепе

ОДГОВОРИТЕ
Name

За све вас “партиоте”

04.09.2018 15:00

Које сте ви фрљекаре . Дотакли сте дно од дна са србивањем да човјеку се повраћа !! Све јавно нешто каоњеднинпротив другог а тајно трљате руке и вјероватно говорите како смо овце ? Па и јесмо нисте ту ништа ни погријешили . Народ без поноса коме ј лакој увалити лажни патриотизам не заслужује боље. Троугао Бања Лука , Београд И ви у Сарајеву функционисе перфектно . У криминалу сте сви до гуше. Народу можете оци са лажним патриотизмом гдје је Србин и Србија главна ваша ријеч на који народ свршава ? а на којој сте провитирилали и још увијек то чините. Покуповали сте у Србији све најскупље квадрате због “патриотизма” из БиХ и РС сте изнијели све сто ваља у Србију а гдје вам је вас народ у свему томе? Три хидроелектране на Дрине од које може да живи читава источна РС се нигдје у вашим ријечима не спомиње . Узимате од свог народа а дајете коме? Брат је брат а џеп је џеп . Да не пишем висе гасите ми се !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софер

04.09.2018 15:19

А ко му је снимао састанак у БЛ са Пацолијем ?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

04.09.2018 15:28

Е озбиљно сад незнам за кога да гласам.Коме год дам глас мислим да цу погредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

04.09.2018 16:31

Штаје проблем и ако прислушкују а ти чиста образа.Проблем је што ради криминална дјела паму смета.Гдје има земља гдје се неприслушкује какоби дошли до информација.И зашто сам назинв за такве службе тајна служба. У страху су велике очи зар зо невидите код врлог предсједника човјек се изобличио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

04.09.2018 16:42

Мани се Иваницу политиканства, идемосви под сатор да слусамо завијање занимљије нам је то! То не знаци да цу гласати за саторски пар, цак напротив! Али морам отици да видим и нагледам се цуда узиво, јер не могу се нацудити је ли онај циркус под сатором скривена камера или озбиљно лудило?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

04.09.2018 18:05

Коме треба Додиково трабуњање нега укљуци РТРС. Подрска Васковицу и Правди за Давида у разкринкавању криминала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој доле додоле

04.09.2018 18:32

Поједине домаће политичаре и функционере ОБА и треба да прислушкује јер они много шта мутног раде преко телефона, а у јавности се представљају као патроте и заштитници народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајанокио

04.09.2018 23:07

Како це доказати кад нема доказе! Да њих има давно би изнео доказе. Ста сте друго оцекивали од лазова и манипулатора.

ОДГОВОРИТЕ