Ivanić traži dokaze od Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić pozvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da iznese dokaze o navodnom prisluškivanju.  Kaže da Dodik to dosad nije uradio, iako ga je na to već ranije pozivao.

Republika Srpska 04.09.2018 | 22:58
Ivanić traži dokaze od Dodika
"Tražio sam od njega još prije dva i po mjeseca da mi dostavi bilo kakve dokaze. Rekao sam i da sam spreman da otkažem i gostoprimstvo diplomatskim predstavnicima ako su umiješani u to. Nikad ništa nije dostavio i to je Dodik – izađe sa velikom tezom, a nikad je ne dokaže", izjavio je Ivanić za Fenu.

Zajednička parlamentarna komisija za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH već je, dodaje, utvrdila da nije bilo prisluškivanja zvaničnika Srbije i BiH, a na čelu te komisije bio je Dodikov stranački kolega Nikola Špirić (SNSD).

Taj dokument, kodnog naziva "Ušće", bio je, navodi Ivanić, posljednji dokument o navodnom prisluškivanju o kojem su obaviještene državne institucije. Kako kaže, poslije toga nije bilo ništa.

"I ja sam saglasan sa Dodikom da bezbjednost jeste ugrožena – mladić David Dragičević je ubijen, prije deset dana su pokušali da ubiju i novinara, na poslovni objekat se pucalo iz zolje... Zašto Milorad Dodik o britanskim špijunima nije pričao na sastanku s britanskim ambasadorom Edwardom Fergusonom, nego mu se najsrdačnije zahvaljivao?

Britanski ambasador je u intervjuu potvrdio da je sa Dodikom riješio sve nesporazume o navodnim britanskim špijunima, da je otklonjena svaka sumnja i da je Dodikova tema bila bespotrebna histerija. Neka Dodik konačno već jednom dostavi bilo kakav dokaz, a ako ga nema neka prestane da plaši narod", rekao je Ivanić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Trnovu u izjavi novinarima naveo da Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH „treba ukinuti, jer ne služi ničemu, osim za nanošenje štete srpskom narodu i njegovom rukovodstvu u RS i u Srbiji".

Kazao je i kako će pitanje rada te obavještajne agencije staviti na dnevni red Predsjedništva BiH kao budući srpski član te bh.institucije. Ukoliko se to pitanje ne riješi, Dodik tvrdi da će RS izaći iz sporazuma o osnivanju OBA-e i formirati svoju posebnu agenciju, na šta, kako je rekao, ima ustavno pravo.

U intervjuu jednom beogradskom listu je takođe rekao da je „pod mjerama Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH posljednjih godinu i po dana i da će uskoro predočiti javnosti operativna dokumenta u kojima se ovoj službi nalaže prisluškivanje rukovodstva RS i Srbije".

(Fena)

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

ВРС

04.09.2018 14:39

Кад је већ уТрнову нека пита Ибру Берила он више вјерује њему , него теби Младене, тај Берило је држао говор на предизборном скупу СНСД

ODGOVORITE
Name

kiza

04.09.2018 14:44

Pa ko ce njega prisluskivati. Covek zapeva i sve kaze.

ODGOVORITE
Name

Mitric Dejan Mito

04.09.2018 15:11

Ko pjeva zlo ne misli!

Name

RE kiza

04.09.2018 15:54

Njemu do pjesme a, narod gladuje. Živite dobro samo vi, njegovi uvlakaci. A, što bi to njega Ivanic prisluškivao? Nema od njega ništa pametno čuti.

Name

Skeptik

04.09.2018 16:09

Taj koji je ,eventualno, prisluškivao RUDONJU mogao je samo ostati zgrožen njegovim prostaklukom , vokabularom običnog seoskog kočijaša.

Name

Re

04.09.2018 16:47

A KO je Ivanic da trazi dokaze

Name

BAS

05.09.2018 02:32

A ko misli nije mu do pjesme.

Name

Istina

04.09.2018 14:48

Stara narodna kaze, ko visoko leti nisko pada. Ali Mile kad lupi ne samo da ce nisko pasti nego ce to takav pad biti da se ni on, a nazalost ni R.Srpska nece zadugo oporavit. Obice mu se ovo oglavu kad-tad upamtite ovo, a i narodu uznjega covjek sve opstruise

ODGOVORITE
Name

krezubi

04.09.2018 15:07

Dzaba je to krezuba boranija voli ovakve,zato ce opet dobit izbore ovakva spika pali.

Name

Re Istina

04.09.2018 15:13

Da će dodik pasti ne vjerujem. Srušili bi ga stranci da žele za 2 dana. Samo zavrni novac iz MMF-a i njegov BDP i sva njegova labudova pjesma od ekonomije bi pala u vodu. Ali ga stranci vole i daju mu pare pred izbore. Sve je poplaćao,čak će i penzioneri dobiti čestitku pred izbore, neko 100 KM, a neko 50 KM i 30 KM. Sve časti Dodik. Nije mi jasno kako Republika Srpska može propasti kad su Hrvatska i Srbije daleko zaduženije. Stoga nema razloga za radovanje, mi sad trenutno polako propadamo, ali da ćemo propasti totalno - nećemo.

Name

Требиње

04.09.2018 16:32

Пјева да не мисли о губитку власти. Најбоље нек се пријави у Звијезде Гранда тамо има више шансе. Јер ће се причат годинама како га је проф.др. Младен Иванић растурио.

Name

Nenad

04.09.2018 16:45

Mile kad bude padao on povlaci sa sobom Republiku Srpsku tako ce da padne na meko ali od Republike Srpske nece ostati nista nema srba i to je nesto.

Name

re-re istina

04.09.2018 16:49

Nece ga stranci jos rusiti. Mora se prvo Kosovo rijesiti i poslije dolazi na red Dodik, naravno da ce i ove izbore Dodik dobiti jer Dodik nije sve zavrsio on je zapadni igrac. Zar iko vjeruje da ovakvo ponasanje moze opstati a da ne bude smijenjen? Vucic, Dodik oba su zapadnjacki igraci

Name

Nada

04.09.2018 14:48

Mladene, Mile laze! Gotov je, pa ne zna gdje udara! Ko njega ima razloga da slusa? Skim on to prica? Sa Zeljkom i Lukacem. Koga to zanima? Baja umislio da je vazan!

ODGOVORITE
Name

dusanculi

04.09.2018 14:48

Čak i ako bi priložio kakve takve dokaze koje bi išle u prilog njegove tvrdnje, ništa, pa ni takvo što ne može promjeniti činjenicu da je Vodja patološki lažov. Nisam pročitao nigdje da je u bilo kojoj zemlji Evrope predsjednik ovoliko i krupno lagao kao naš. Čovjek na dnevnoj bazi izvali po nekoliko "masnih" laži bez da se počeše iza glave ili da ga bar malo bude sram. To majka više ne radja!

ODGOVORITE
Name

Ime

04.09.2018 14:49

To svi znaju da se prisluskuje

ODGOVORITE
Name

momo

04.09.2018 17:07

Jes jes svi zapadni spiuni i domaci izdajnici prisluskuju telefon naseg presjednika ne bi li saznali kako ih uvijek zahebe i namagarci tako da ne znaju jesu li posli ili dosli

Name

Хахаха

04.09.2018 14:59

Кудила врана гаврана. Ма терајте се обадва у 3 лепе

ODGOVORITE
Name

Za sve vas “partiote”

04.09.2018 15:00

Koje ste vi frljekare . Dotakli ste dno od dna sa srbivanjem da čovjeku se povraća !! Sve javno nešto kaonjedninprotiv drugog a tajno trljate ruke i vjerovatno govorite kako smo ovce ? Pa i jesmo niste tu ništa ni pogriješili . Narod bez ponosa kome j lakoj uvaliti lažni patriotizam ne zaslužuje bolje. Trougao Banja Luka , Beograd I vi u Sarajevu funkcionise perfektno . U kriminalu ste svi do guše. Narodu možete oci sa lažnim patriotizmom gdje je Srbin i Srbija glavna vaša riječ na koji narod svršava ? a na kojoj ste provitirilali i još uvijek to činite. Pokupovali ste u Srbiji sve najskuplje kvadrate zbog “patriotizma” iz BiH i RS ste iznijeli sve sto valja u Srbiju a gdje vam je vas narod u svemu tome? Tri hidroelektrane na Drine od koje može da živi čitava istočna RS se nigdje u vašim riječima ne spominje . Uzimate od svog naroda a dajete kome? Brat je brat a džep je džep . Da ne pišem vise gasite mi se !!

ODGOVORITE
Name

Sofer

04.09.2018 15:19

A ko mu je snimao sastanak u BL sa Pacolijem ?!?

ODGOVORITE
Name

dzoo

04.09.2018 15:28

E ozbiljno sad neznam za koga da glasam.Kome god dam glas mislim da cu pogrediti.

ODGOVORITE
Name

Mile

04.09.2018 16:31

Štaje problem i ako prisluškuju a ti čista obraza.Problem je što radi kriminalna djela pamu smeta.Gdje ima zemlja gdje se neprisluškuje kakobi došli do informacija.I zašto sam nazinv za takve službe tajna služba. U strahu su velike oči zar zo nevidite kod vrlog predsjednika čovjek se izobličio.

ODGOVORITE
Name

decko

04.09.2018 16:42

Mani se Ivanicu politikanstva, idemosvi pod sator da slusamo zavijanje zanimljije nam je to! To ne znaci da cu glasati za satorski par, cak naprotiv! Ali moram otici da vidim i nagledam se cuda uzivo, jer ne mogu se nacuditi je li onaj cirkus pod satorom skrivena kamera ili ozbiljno ludilo?!

ODGOVORITE
Name

Rada

04.09.2018 18:05

Kome treba Dodikovo trabunjanje nega ukljuci RTRS. Podrska Vaskovicu i Pravdi za Davida u razkrinkavanju kriminala!

ODGOVORITE
Name

Oj dole dodole

04.09.2018 18:32

Pojedine domaće političare i funkcionere OBA i treba da prisluškuje jer oni mnogo šta mutnog rade preko telefona, a u javnosti se predstavljaju kao patrote i zaštitnici naroda.

ODGOVORITE
Name

Bajanokio

04.09.2018 23:07

Kako ce dokazati kad nema dokaze! Da njih ima davno bi izneo dokaze. Sta ste drugo ocekivali od lazova i manipulatora.

ODGOVORITE