Лопетеги: Не кајем се, урадио бих исто!

Бивши селектор Шпаније објаснио да не жали што је напустио клупу националног тима како би преузео Реал Мадрид, "најбољи тим 21. века".

Фудбал 05.09.2018 | 20:00
Лопетеги: Не кајем се, урадио бих исто!
О поступку Ђулена Лопетегија и даље се прича.

Шпански стручњак, на изненађење многих, одлучио је непосредно пред почетак Светског првенства у Русији да прихвати позив Реала Мадрида и замени Зинедина Зидана на клупи.Фудбалски савез Шпаније уручио му је моментално отказ, па је дан пре почетка Мундијала напустио репрезентацију, а његово место заузео је Луис Енрике.

"Једноставно сам донео одлуку и урадио бих то поново, јер сам то учинио искрено и не жалим због тога", рекао је Лопетеги у разговору за шпанску "Марку".

"Реал је порастао као клуб последњих година, увек је био посебан, а са новим трофејима још више и најбољи је клуб 21. века", додао је.

Он није желео много да прича о томе како је напустио клупу Шпаније.

"Не желим да се враћам на оно што је било и објашњавам дан по дан... та страница је сада затворена, објаснили смо шта смо радили и сви чине онако како мисле да је исправно. Ја сам објаснио колика је одговорност водити Реал и веома сам задовољан. Веома сам захвалан свима који су ми помогли у репрезентацији, играчима, стручном штабу".

Лопетеги није открио ни у каквом расположењу је отишао из кампа Шпаније у Русије.

"Прошлост је прошлост и сада смо сви концентрисани на ово што се дешава у садашњости, на наше циљеве, што представља велики изазов. Начин како се све одвило се не може променити. Не желим да гледам уназад, објаснио сам репрезентацији оно што сам осећао и исто тако осећам и сада. Није ми непријатно, објаснио сам ситуацију у којој сам се нашао, урадили смо праву ствар, то са Реалом и све бих исто учинио. Ја сам и даље највећи навијач репрезентације Шпаније".

"Све се брзо догодило. Играчи су радили оно што је требало, да се концентришу на наступ на Светском првенству. Понављам, урадили смо оно што смо мислили да је било исправно јер нисам хтео да одбијем Реал Мадрид. Не желим да причам о детаљима, јер је то остало између играча и мене", навео је Лопетеги, који нема "прекид у комуникацији" са члановима националног тима после свега.

"Као и сви који одлазе поздравио сам се са свима у тиму, било је емотивно, неочекивано и то је нешто чиме сам морао да се позабавим после одлуке коју сам донео. Имаш осећања, али и јавност има право да зна, ипак постоје емоције које желиш да задржиш за себе. То није лепо, можда, али је део живота и очврсне те", навео је Лопетеги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар