Lopetegi: Ne kajem se, uradio bih isto!

Bivši selektor Španije objasnio da ne žali što je napustio klupu nacionalnog tima kako bi preuzeo Real Madrid, "najbolji tim 21. veka".

Fudbal 05.09.2018 | 20:00
Lopetegi: Ne kajem se, uradio bih isto!
O postupku Đulena Lopetegija i dalje se priča.

Španski stručnjak, na iznenađenje mnogih, odlučio je neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji da prihvati poziv Reala Madrida i zameni Zinedina Zidana na klupi.Fudbalski savez Španije uručio mu je momentalno otkaz, pa je dan pre početka Mundijala napustio reprezentaciju, a njegovo mesto zauzeo je Luis Enrike.

"Jednostavno sam doneo odluku i uradio bih to ponovo, jer sam to učinio iskreno i ne žalim zbog toga", rekao je Lopetegi u razgovoru za špansku "Marku".

"Real je porastao kao klub poslednjih godina, uvek je bio poseban, a sa novim trofejima još više i najbolji je klub 21. veka", dodao je.

On nije želeo mnogo da priča o tome kako je napustio klupu Španije.

"Ne želim da se vraćam na ono što je bilo i objašnjavam dan po dan... ta stranica je sada zatvorena, objasnili smo šta smo radili i svi čine onako kako misle da je ispravno. Ja sam objasnio kolika je odgovornost voditi Real i veoma sam zadovoljan. Veoma sam zahvalan svima koji su mi pomogli u reprezentaciji, igračima, stručnom štabu".

Lopetegi nije otkrio ni u kakvom raspoloženju je otišao iz kampa Španije u Rusije.

"Prošlost je prošlost i sada smo svi koncentrisani na ovo što se dešava u sadašnjosti, na naše ciljeve, što predstavlja veliki izazov. Način kako se sve odvilo se ne može promeniti. Ne želim da gledam unazad, objasnio sam reprezentaciji ono što sam osećao i isto tako osećam i sada. Nije mi neprijatno, objasnio sam situaciju u kojoj sam se našao, uradili smo pravu stvar, to sa Realom i sve bih isto učinio. Ja sam i dalje najveći navijač reprezentacije Španije".

"Sve se brzo dogodilo. Igrači su radili ono što je trebalo, da se koncentrišu na nastup na Svetskom prvenstvu. Ponavljam, uradili smo ono što smo mislili da je bilo ispravno jer nisam hteo da odbijem Real Madrid. Ne želim da pričam o detaljima, jer je to ostalo između igrača i mene", naveo je Lopetegi, koji nema "prekid u komunikaciji" sa članovima nacionalnog tima posle svega.

"Kao i svi koji odlaze pozdravio sam se sa svima u timu, bilo je emotivno, neočekivano i to je nešto čime sam morao da se pozabavim posle odluke koju sam doneo. Imaš osećanja, ali i javnost ima pravo da zna, ipak postoje emocije koje želiš da zadržiš za sebe. To nije lepo, možda, ali je deo života i očvrsne te", naveo je Lopetegi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar