Милман: Мислио сам да ћу само с Маријем и - хајде кући!

"Мислио сам да ће ми тренинг са Маријем бити једини наступ на Ешу"! Аустралијанац Џон Милман истакао је десети гем другог сета као преломну тачку сензационалне победе над Роџером Федерером.

Тенис 04.09.2018 | 17:30
Милман: Мислио сам да ћу само с Маријем и - хајде кући!
Милман је шокирао Швајцарца у осмини финала УС Опена победом у четири сета после преокрета.

"Много поштујем Федерера и све што је урадио за игру. Био је мој херој, а данас дефинитивно није био на свом нивоу. Али, не смета ми", рекао је Милман. 

Федерер је имао две сет лопте на 1-0 и 5:4 у другом сету, а Милман је знао да је то преломна тачка. 

"Осећао сам се као јелен испред фарова аутомобила, да будем искрен. Стопала се нису кретала. Роџер ме држао на узици. "Шетао" ме преко терена. Али сам успео да прегурам тежак други сет и покренем стопала. Заиграо сам агресивније, почео сам добро да сервирам и искористио сам Роџеров слаб дан на сервису". 

Аустралијанац, који ће без обзира на резултат у наредном колу од понедељка бити међу Топ 40 на АТП листи, направио је само 28 неизнуђених грешака, за разлику од чак 77 Федерера, те имао импресивних 51% поена са основне линије, док је Федерер 81 пут изашао на мрежу (40% поена са линије). 

"Само једну ствар могу да контролишем, своју унутрашњу борбу. Увек сам то радио", рекао је Милман. 

Милман ће у четвртфиналу УСО играти против Новака Ђоковића. 

"Искрено, дошао сам на турнир са малим очекивањима. Мислио сам да ће мој једини наступ на "Артур Ешу" бити тренинга који сам имао са Ендијем Маријем", закључио је Аустралијанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар