Milman: Mislio sam da ću samo s Marijem i - hajde kući!

"Mislio sam da će mi trening sa Marijem biti jedini nastup na Ešu"! Australijanac Džon Milman istakao je deseti gem drugog seta kao prelomnu tačku senzacionalne pobede nad Rodžerom Federerom.

Tenis 04.09.2018 | 17:30
Milman: Mislio sam da ću samo s Marijem i - hajde kući!
Milman je šokirao Švajcarca u osmini finala US Opena pobedom u četiri seta posle preokreta.

"Mnogo poštujem Federera i sve što je uradio za igru. Bio je moj heroj, a danas definitivno nije bio na svom nivou. Ali, ne smeta mi", rekao je Milman. 

Federer je imao dve set lopte na 1-0 i 5:4 u drugom setu, a Milman je znao da je to prelomna tačka. 

"Osećao sam se kao jelen ispred farova automobila, da budem iskren. Stopala se nisu kretala. Rodžer me držao na uzici. "Šetao" me preko terena. Ali sam uspeo da preguram težak drugi set i pokrenem stopala. Zaigrao sam agresivnije, počeo sam dobro da serviram i iskoristio sam Rodžerov slab dan na servisu". 

Australijanac, koji će bez obzira na rezultat u narednom kolu od ponedeljka biti među Top 40 na ATP listi, napravio je samo 28 neiznuđenih grešaka, za razliku od čak 77 Federera, te imao impresivnih 51% poena sa osnovne linije, dok je Federer 81 put izašao na mrežu (40% poena sa linije). 

"Samo jednu stvar mogu da kontrolišem, svoju unutrašnju borbu. Uvek sam to radio", rekao je Milman. 

Milman će u četvrtfinalu USO igrati protiv Novaka Đokovića. 

"Iskreno, došao sam na turnir sa malim očekivanjima. Mislio sam da će moj jedini nastup na "Artur Ešu" biti treninga koji sam imao sa Endijem Marijem", zaključio je Australijanac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar