Виландер стао уз Новака!

Ми смо морали да играмо до краја, али. . .  Матс Виландер, некадашњи шведски тенисер, стао је у одбрану Новака Ђоковића и мало критиковао организаторе УС опена.

Тенис 04.09.2018 | 14:30
Виландер стао уз Новака!
Виландер је, коментаришући победу Ђоковића над Жоаом Соусом у четвртом колу са 6:3, 6:4, 6:3, рекао да је Новак због тешких услова тражио медицински тајм аут у трећем сету.

Српски играч је због малаксалости тражио помоћ лекара, а то је резултат тешких услова у Њујорку јер је веома топло и висока је влажност ваздуха.

"Зашто нешто форсирати и 'гурати' нешто?", рекао је Виландер у својој емисији осврћући се на играње у тешким условима и увођењу правила од 25 секунди између поена. 

"Сви се муче, Новак поново данас. Мислим да је врућина била у питању, а и играчи вероватно нису навикли на нова правила. Слушај своје тело – тако би сви требало да реагују. Чим осетиш да нешто није у реду, одмах тражи паузу. У наше време, морали смо да играмо до краја, али после нисмо могли да играмо по месец дана". 

Седмоструки Гренд слем шампион се потом осврнуо на сам меч Србина и Португалца. 

"Као што смо причали пре меча, Новак је мало бољи у сваком сегменту игре. Соуса има сјајан став, али је резултат фер. По један брејк у сваком сету, Ђоковић је одиграо добро и заслужено победио". 

Он је открио и шта је то што је одлучило победника. 

"Може да се ослони на своје предности, а то је бекхенд. Тако сам и ја играо. Сваки поен гради око својег најбољег оружја. Гем у којем је направио брејк је био сјајан, прелепи ударци, прави тајминг... Бекхенд је био одличан, на Ролан Гаросу смо видели да је покушавао, али је више гурао те ударце. Сада је то било много боље", закључио је Виландер у емисији "Гаме, Схетт анд Матс" коју води са Барбаром Шет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар