Vilander stao uz Novaka!

Mi smo morali da igramo do kraja, ali. . .  Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, stao je u odbranu Novaka Đokovića i malo kritikovao organizatore US opena.

Tenis 04.09.2018 | 14:30
Vilander stao uz Novaka!
Vilander je, komentarišući pobedu Đokovića nad Žoaom Sousom u četvrtom kolu sa 6:3, 6:4, 6:3, rekao da je Novak zbog teških uslova tražio medicinski tajm aut u trećem setu.

Srpski igrač je zbog malaksalosti tražio pomoć lekara, a to je rezultat teških uslova u Njujorku jer je veoma toplo i visoka je vlažnost vazduha.

"Zašto nešto forsirati i 'gurati' nešto?", rekao je Vilander u svojoj emisiji osvrćući se na igranje u teškim uslovima i uvođenju pravila od 25 sekundi između poena. 

"Svi se muče, Novak ponovo danas. Mislim da je vrućina bila u pitanju, a i igrači verovatno nisu navikli na nova pravila. Slušaj svoje telo – tako bi svi trebalo da reaguju. Čim osetiš da nešto nije u redu, odmah traži pauzu. U naše vreme, morali smo da igramo do kraja, ali posle nismo mogli da igramo po mesec dana". 

Sedmostruki Grend slem šampion se potom osvrnuo na sam meč Srbina i Portugalca. 

"Kao što smo pričali pre meča, Novak je malo bolji u svakom segmentu igre. Sousa ima sjajan stav, ali je rezultat fer. Po jedan brejk u svakom setu, Đoković je odigrao dobro i zasluženo pobedio". 

On je otkrio i šta je to što je odlučilo pobednika. 

"Može da se osloni na svoje prednosti, a to je bekhend. Tako sam i ja igrao. Svaki poen gradi oko svojeg najboljeg oružja. Gem u kojem je napravio brejk je bio sjajan, prelepi udarci, pravi tajming... Bekhend je bio odličan, na Rolan Garosu smo videli da je pokušavao, ali je više gurao te udarce. Sada je to bilo mnogo bolje", zaključio je Vilander u emisiji "Game, Shett and Mats" koju vodi sa Barbarom Šet.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar