Новак ни реч о здравственим проблемима!

Покушавао да се држим на терену. . .  Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је меч са Жоаом Соусом био изузетно тежак, упркос томе што га је добио у три сета.  Семафор је рекао "3:0", а Ђоковић. . .  "Били су тешки услови за игру", рекао је српски тенисер после победе и пласмана у четвртфинале УС Опена.

Тенис 04.09.2018 | 12:30
Новак ни реч о здравственим проблемима!
Ђоковић се пласирао у четвртфинале УС опена победом над Португалцем са 6:3, 6:4, 6:3.

Новак није говорио о здравственим проблемима у који су га снашли током другог и трећег сета, када је тражио помоћ лекара.

"Семафор не лаже, али је било много теже него што резултат показује. Имао је брејк, успео сам да се вратим у другом сету. Били су тешки услови, покушавао сам да издржим на терену и да сачекам своје прилике. Успео сам да у његовим сервис гемовима уграбим своје шансе и дођем до победе", рекао је Ђоковић. 

После два тешка сета, трећи је решио невероватним осмим гемом који је решио са три бекхенд винера по паралели и смечом. 

"Лакше је играти на овој страни јер мислиш да играш низбрдо. Његове лоптице не долазе толико брзо и успевао да се наместим добро на ударце. Погодио сам неколико одличних бекхенда низ линију и у тим тренуцима сам покушавао да гађам у његов бекхенд и отворим форхенд страну. То је сада функционисало и успео сам да освојим важан гем", додао је. 

1. коло - Мартон Фучович,
2. коло - Тениса Сандгрен
3. коло - Ришар Гаске.
4. коло - Жоао Соуза!

Новак Ђоковић прескочио је још једну препреку на УС Опену и пласирао се у четвртфинале УС Опена.

Српски тенисер је на терену морао да проведе два сата и да уз доста труда сломи отпор "жилавог" и борбеног Португалца Соузе, тренутно 68. тенисера на свету.

Коначни резултат био је 3:0, али је Ђоковић пролазио током меча кроз велике изазове. И зато што га је на другој страни чекао добар и мотивисан противник и зато што је имао здравствене проблеме, због којих је у једном тренутку позвао и помоћ лекара и физиотерапеута, да би са њима напустио терен и отишао у свлачионицу.

Ипак, када се све завршио, наш тенисер је могао да одахне и да се миран осврне на дуел.

"Семафор не лаже, али у исто време било је много теже него што је деловало", рекао је Ђоковић за "Еуроспорт".

"Имао је брејк (почетком другог сета), вратио сам се... Били су тешки услови за игру у првих сат времена. Трудио сам се да останем тамо и да чекам своју прилику", додао је он.

Иако је Португалац у другом сету повео 2:1, када је публика аплаузом поздравила Ђоковићеву дуплу сервис грешку, Новак је у том тренутку нашао снагу да преокрене и да освоји сет одлуке. А, није било лако...

"Уследио је потом трећи сет, у којем сам сервирао добро и генерално одигравао добре ударце. На овој страни мислим да је лакше играти, изгледа као да играш низбрдо, не долазе лопте тако брзо, па имаш мало више време да се наместиш", говорио је Ђоковић у разговору са репортером на терену.

"Оба пута сам имао исту тактику, да га пошаљем у бекхенд угао и да отворим себи страну за паралелу", додао је Новак.

И управо су ти бекхенд ударци "сломили" Португалца и увели Новака у потенцијално изузетно велико четвртфинале.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар