Novak ni reč o zdravstvenim problemima!

Pokušavao da se držim na terenu. . .  Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je meč sa Žoaom Sousom bio izuzetno težak, uprkos tome što ga je dobio u tri seta.  Semafor je rekao "3:0", a Đoković. . .  "Bili su teški uslovi za igru", rekao je srpski teniser posle pobede i plasmana u četvrtfinale US Opena.

Tenis 04.09.2018 | 12:30
Novak ni reč o zdravstvenim problemima!
Đoković se plasirao u četvrtfinale US opena pobedom nad Portugalcem sa 6:3, 6:4, 6:3.

Novak nije govorio o zdravstvenim problemima u koji su ga snašli tokom drugog i trećeg seta, kada je tražio pomoć lekara.

"Semafor ne laže, ali je bilo mnogo teže nego što rezultat pokazuje. Imao je brejk, uspeo sam da se vratim u drugom setu. Bili su teški uslovi, pokušavao sam da izdržim na terenu i da sačekam svoje prilike. Uspeo sam da u njegovim servis gemovima ugrabim svoje šanse i dođem do pobede", rekao je Đoković. 

Posle dva teška seta, treći je rešio neverovatnim osmim gemom koji je rešio sa tri bekhend vinera po paraleli i smečom. 

"Lakše je igrati na ovoj strani jer misliš da igraš nizbrdo. Njegove loptice ne dolaze toliko brzo i uspevao da se namestim dobro na udarce. Pogodio sam nekoliko odličnih bekhenda niz liniju i u tim trenucima sam pokušavao da gađam u njegov bekhend i otvorim forhend stranu. To je sada funkcionisalo i uspeo sam da osvojim važan gem", dodao je. 

1. kolo - Marton Fučovič,
2. kolo - Tenisa Sandgren
3. kolo - Rišar Gaske.
4. kolo - Žoao Souza!

Novak Đoković preskočio je još jednu prepreku na US Openu i plasirao se u četvrtfinale US Opena.

Srpski teniser je na terenu morao da provede dva sata i da uz dosta truda slomi otpor "žilavog" i borbenog Portugalca Souze, trenutno 68. tenisera na svetu.

Konačni rezultat bio je 3:0, ali je Đoković prolazio tokom meča kroz velike izazove. I zato što ga je na drugoj strani čekao dobar i motivisan protivnik i zato što je imao zdravstvene probleme, zbog kojih je u jednom trenutku pozvao i pomoć lekara i fizioterapeuta, da bi sa njima napustio teren i otišao u svlačionicu.

Ipak, kada se sve završio, naš teniser je mogao da odahne i da se miran osvrne na duel.

"Semafor ne laže, ali u isto vreme bilo je mnogo teže nego što je delovalo", rekao je Đoković za "Eurosport".

"Imao je brejk (početkom drugog seta), vratio sam se... Bili su teški uslovi za igru u prvih sat vremena. Trudio sam se da ostanem tamo i da čekam svoju priliku", dodao je on.

Iako je Portugalac u drugom setu poveo 2:1, kada je publika aplauzom pozdravila Đokovićevu duplu servis grešku, Novak je u tom trenutku našao snagu da preokrene i da osvoji set odluke. A, nije bilo lako...

"Usledio je potom treći set, u kojem sam servirao dobro i generalno odigravao dobre udarce. Na ovoj strani mislim da je lakše igrati, izgleda kao da igraš nizbrdo, ne dolaze lopte tako brzo, pa imaš malo više vreme da se namestiš", govorio je Đoković u razgovoru sa reporterom na terenu.

"Oba puta sam imao istu taktiku, da ga pošaljem u bekhend ugao i da otvorim sebi stranu za paralelu", dodao je Novak.

I upravo su ti bekhend udarci "slomili" Portugalca i uveli Novaka u potencijalno izuzetno veliko četvrtfinale.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar