Рома: Ди Франческу се дрма клупа!

Ту су и први кандидати за наследника. . .  А да ли је и колико тренер уопште крив за последња посртања Вучице?

Фудбал 04.09.2018 | 23:30
Рома: Ди Франческу се дрма клупа!
Заиграли су се овог лета на фудбалској пијаци одговорни људи у Роми, па ово што се дешава на старту првенства и није толико изненађење. Победа, пораз и реми - најгори учинак још од Здењека Земана и сезоне 2012/13. Отишло је неколико битних играча (Алисон, Најнголан, Стротман...), а новајлије су жаргонски речено лопатом товарене у двориште Еузебија ди Франческа. 

После свега, кривац се тражи у нерсрећном тренеру. Питање је колико је то коректно, али ситуација је таква и о томе пише неколико италијанских портала. Када лоше увек је тако. Зашто би Рома била изузетак? Наравно, ту су већ и први кандидати за клупу Вучице, односно за Ди Франческовог наследника.  

Помињу се добро позната имена - Антонио Конте и Винченцо Монтела. И на Олимпику су наводно свесни да је некадашњи селектор Италије нереална опција, али неће одустати без борбе, док се о Монтели размишља доста стидљиво. Ради се о клупској легенди која се није прославила у претходне три сезоне водећи Сампдорију, Милан и Севиљу.  

Без обзира на све спекулације бројни извори наводе да Ди Франческо за сада безбедан. Шта значи то "засад" остаје нам да видимо. Репрезентативну паузу ће преживети, а о свему после тога одлучиваће резултати. Рому чекају утакмице против Кјева код куће и Болоње у гостима, а између судар са Реалом у Лиги шампиона... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар