Roma: Di Frančesku se drma klupa!

Tu su i prvi kandidati za naslednika. . .  A da li je i koliko trener uopšte kriv za poslednja posrtanja Vučice?

Fudbal 04.09.2018 | 23:30
Roma: Di Frančesku se drma klupa!
Zaigrali su se ovog leta na fudbalskoj pijaci odgovorni ljudi u Romi, pa ovo što se dešava na startu prvenstva i nije toliko iznenađenje. Pobeda, poraz i remi - najgori učinak još od Zdenjeka Zemana i sezone 2012/13. Otišlo je nekoliko bitnih igrača (Alison, Najngolan, Strotman...), a novajlije su žargonski rečeno lopatom tovarene u dvorište Euzebija di Frančeska. 

Posle svega, krivac se traži u nersrećnom treneru. Pitanje je koliko je to korektno, ali situacija je takva i o tome piše nekoliko italijanskih portala. Kada loše uvek je tako. Zašto bi Roma bila izuzetak? Naravno, tu su već i prvi kandidati za klupu Vučice, odnosno za Di Frančeskovog naslednika.  

Pominju se dobro poznata imena - Antonio Konte i Vinčenco Montela. I na Olimpiku su navodno svesni da je nekadašnji selektor Italije nerealna opcija, ali neće odustati bez borbe, dok se o Monteli razmišlja dosta stidljivo. Radi se o klupskoj legendi koja se nije proslavila u prethodne tri sezone vodeći Sampdoriju, Milan i Sevilju.  

Bez obzira na sve spekulacije brojni izvori navode da Di Frančesko za sada bezbedan. Šta znači to "zasad" ostaje nam da vidimo. Reprezentativnu pauzu će preživeti, a o svemu posle toga odlučivaće rezultati. Romu čekaju utakmice protiv Kjeva kod kuće i Bolonje u gostima, a između sudar sa Realom u Ligi šampiona... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar