"Генерал" Ливерпула продужио уговор!

Џордан Хендерсон продужио уговор са Ливерпулом за још пет година. "Он је суштина онога што Ливерпул јесте", каже Јирген Клоп.  Има нешто јаче од фудбалског мајсторства: Клопов генерал Хендерсон још пет година у Ливерпулу! Стамени везиста продужио верност Редсима на опште одушевљење темпераментног немачког стратега.

Фудбал 05.09.2018 | 09:00
"Генерал" Ливерпула продужио уговор!
"Волео бих да останем у Ливерпулу што дуже", изјавио је 28-годишњи Џордан Хендерсон након што је потписао продужетак уговора са вицешампионом Европе за још пет годна.

Он је у Ливерпул дошао 2011. године из Сандерленда, а у априлу 2015. године већ је био договорио петогодишњи уговор са Ливерпулом, који ће играти у групи Лиге шампиона са Црвеном звездом, а те утакмице ћете моћи да пратите на ТВ Арена спорт.

Одиграо је 283 утакмице за Ливерпул и дао је 24 гола, а након одласка легенде Стивена Џерарда добио је капитенску траку.

"Не постоји други клуб на свету у којем би више волео да играм од овог. Волео бих да останем овде докле год могу", изјавио је Хендерсон.

Задовољство због продужетка уговора изразио је и тренер Ливерпула Јирген Клоп који је истакао да је Хендерсон душа Ливерпула.

"Он је суштина онога какав би играч Ливерпула требало да буде у ери модерног фудбала. Ово је фантастична вест, али није изненађујућа - он је савршен за овај клуб, а мислим да смо и ми за њега. Он на свакој утакмици показује да му је привилегија што носи овај дрес и грб", рекао је Клоп.

Немац је наставио да хвали Хендерсона:

"Он много тога носи на својим леђима, што људи, углавном, не примећују, али он сједињује одговорност и лидерство. Он је наш 'Генерал' и ја му потоуно верујем".   

Договор је постигнут на опште одушевељење играча, али и менаџера Јиргена Клопа, који је презадовољан чињењицом што ће свог "генерала" имати на располагању у наредним годинама.

"Џорданов профил у потпуности одражава оно што значи бити Ливерпулов играч у овој модерној ери фудбала. Најбоља ствар је то што ће постати још бољи у наредним годинама", рекао је Клоп.

Хендерсон је претходни пут уговор продужавао 2015. године, када је такође ставио параф на петогодишњи уговор.

"Веома сам срећан што сам потписао нови дугогодишњи уговор. Апсолутно сам одушевљен. Не делује ми као да је прошло много времена од претхднбог потписа, осећам се као да се то јуче догодило, али се заправо много тога догодило од тада", рекао је Хендерсон.

Стамени везиста је на Енфилд стигао сада већ давне 2011. године из Сандерленда за 18.000.000 евра.

"Не бих волео да играм фудбал на неком другом месту на свету. Желим да останем овде колико могу. Привилегован сам што сам део овог клуба толико дуго, надам се да ћу бити још дуже", закључио је капитен Редса.

Хендерсон је одиграо 284 утакмице за Ливерпул до сада. Непосредно пре одласка Стивена Џерарда2014. године постављен је за заменика капитена, а након тога је и званично преузео траку. Имао је и веома важну улогу у репрезентацији Енглеске овог лета, са којом је стигао до полуфинала Мундијала у Русији.

Фото: Ацтион имагес

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар