"General" Liverpula produžio ugovor!

Džordan Henderson produžio ugovor sa Liverpulom za još pet godina. "On je suština onoga što Liverpul jeste", kaže Jirgen Klop.  Ima nešto jače od fudbalskog majstorstva: Klopov general Henderson još pet godina u Liverpulu! Stameni vezista produžio vernost Redsima na opšte oduševljenje temperamentnog nemačkog stratega.

Fudbal 05.09.2018 | 09:00
"General" Liverpula produžio ugovor!
"Voleo bih da ostanem u Liverpulu što duže", izjavio je 28-godišnji Džordan Henderson nakon što je potpisao produžetak ugovora sa vicešampionom Evrope za još pet godna.

On je u Liverpul došao 2011. godine iz Sanderlenda, a u aprilu 2015. godine već je bio dogovorio petogodišnji ugovor sa Liverpulom, koji će igrati u grupi Lige šampiona sa Crvenom zvezdom, a te utakmice ćete moći da pratite na TV Arena sport.

Odigrao je 283 utakmice za Liverpul i dao je 24 gola, a nakon odlaska legende Stivena Džerarda dobio je kapitensku traku.

"Ne postoji drugi klub na svetu u kojem bi više voleo da igram od ovog. Voleo bih da ostanem ovde dokle god mogu", izjavio je Henderson.

Zadovoljstvo zbog produžetka ugovora izrazio je i trener Liverpula Jirgen Klop koji je istakao da je Henderson duša Liverpula.

"On je suština onoga kakav bi igrač Liverpula trebalo da bude u eri modernog fudbala. Ovo je fantastična vest, ali nije iznenađujuća - on je savršen za ovaj klub, a mislim da smo i mi za njega. On na svakoj utakmici pokazuje da mu je privilegija što nosi ovaj dres i grb", rekao je Klop.

Nemac je nastavio da hvali Hendersona:

"On mnogo toga nosi na svojim leđima, što ljudi, uglavnom, ne primećuju, ali on sjedinjuje odgovornost i liderstvo. On je naš 'General' i ja mu potouno verujem".   

Dogovor je postignut na opšte oduševeljenje igrača, ali i menadžera Jirgena Klopa, koji je prezadovoljan činjenjicom što će svog "generala" imati na raspolaganju u narednim godinama.

"Džordanov profil u potpunosti odražava ono što znači biti Liverpulov igrač u ovoj modernoj eri fudbala. Najbolja stvar je to što će postati još bolji u narednim godinama", rekao je Klop.

Henderson je prethodni put ugovor produžavao 2015. godine, kada je takođe stavio paraf na petogodišnji ugovor.

"Veoma sam srećan što sam potpisao novi dugogodišnji ugovor. Apsolutno sam oduševljen. Ne deluje mi kao da je prošlo mnogo vremena od prethdnbog potpisa, osećam se kao da se to juče dogodilo, ali se zapravo mnogo toga dogodilo od tada", rekao je Henderson.

Stameni vezista je na Enfild stigao sada već davne 2011. godine iz Sanderlenda za 18.000.000 evra.

"Ne bih voleo da igram fudbal na nekom drugom mestu na svetu. Želim da ostanem ovde koliko mogu. Privilegovan sam što sam deo ovog kluba toliko dugo, nadam se da ću biti još duže", zaključio je kapiten Redsa.

Henderson je odigrao 284 utakmice za Liverpul do sada. Neposredno pre odlaska Stivena Džerarda2014. godine postavljen je za zamenika kapitena, a nakon toga je i zvanično preuzeo traku. Imao je i veoma važnu ulogu u reprezentaciji Engleske ovog leta, sa kojom je stigao do polufinala Mundijala u Rusiji.

Foto: Action images

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar