УСО: Киз и Нишикори лако до 1/4-финала!

Киз лако са Цибулковом, чека се Шарапова.  Америчка тенисерка Медисон Киз без изгубљеног сета савладала је словачку тенисерку Доминику Цибулкову у осмини финала УС опена. Нишикори лако са Колшрајбером за четвртфинале.  Јапански тенисер Кеи Нишикори са 3-0 у сетовима савладао је Немца Филипа Колшрајбера у осмини финала УС опена.

Тенис 03.09.2018 | 20:40
УСО: Киз и Нишикори лако до 1/4-финала!
Нишикори није имао никаквих проблема да за два часа и 19 минута елиминише Колшрајбера резултатом 6:3, 6:2, 7:5.

Немац је у прошлом колу био бољи од сународника, фаворизованог Саше Зверева, па је Нишикори условно речено у осмини финала имао лакшег противника.

Јапанац је рутински био бољи у прва два сета, направио је чак четири брејка, а притом изгубио један сервис гем, и повео са 2-0 играјући без много ризика, чекајући грешке старијег ривала.

У трећем сету је све ишло сличним током као и раније. Нишикори је пропустио неке брејк прилике, али је смиреношћу и добром контролом ритма меча дошао до брејка и сервирао за меч на 5:4.

Ипак, Колшрајбер је некако нашао снаге да се врати и одузео сервис ривалу, чак имао и две гем лопте за 6:5, али је Кеи направио још један брејк, а затим лагано одсервирао за крај.

Јапанац се у четвртфиналу састаје са бољим из "дербија" дана између хрватског тенисера Марина Чилића и Белгијанца Давида Гофана.

У евентуалном полуфиналу, бољи из овог четвртфиналног пара потенцијално ће играти са Новаком Ђоковићем или Роџером Федерером.

Киз лако са Цибулковом, чека се Шарапова! Америчка тенисерка Медисон Киз без изгубљеног сета савладала је словачку тенисерку Доминику Цибулкову у осмини финала УС опена.

Киз је у два сета, резултатом 6:1, 6:3 издоминирала Словакињу и пласирала се у четвртфинале.

Већ се на самом старту наслутило да ће Цибулкова имати много проблема против тенисерке коју у четири пређашња дуела ниједном није победила.

У другом гему меча, који је трајао преко десет минута, Киз је направила брејк после много неискоришћених гем и брејк лопти.

Она је тај брејк дуплирала недуго затим и веома убедљиво "однела" први део игре.

У другој деоници меча Цибулкова је пружила мало већи отпор. Киз је поново отворила сет одузимањем сервиса, али се Доминика вратила и повела са 3:2.

Ипак, то је било све што смо на овом мечу видели од Цибулкове, која није освојила ниједан гем до краја дуела.

Киз сада иде у четвртфинале УС опена, турнира на којем брани финале из прошле године, а противница ће јој бити или Рускиња Марија Шарапова или Шпанкиња Карла Суарес Наваро.

Подсећамо, Киз је у трећем колу избацила једину српску представницу у главном жребу УС опена Александру Крунић, после преокрета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар