USO: Kiz i Nišikori lako do 1/4-finala!

Kiz lako sa Cibulkovom, čeka se Šarapova.  Američka teniserka Medison Kiz bez izgubljenog seta savladala je slovačku teniserku Dominiku Cibulkovu u osmini finala US opena. Nišikori lako sa Kolšrajberom za četvrtfinale.  Japanski teniser Kei Nišikori sa 3-0 u setovima savladao je Nemca Filipa Kolšrajbera u osmini finala US opena.

Tenis 03.09.2018 | 20:40
USO: Kiz i Nišikori lako do 1/4-finala!
Nišikori nije imao nikakvih problema da za dva časa i 19 minuta eliminiše Kolšrajbera rezultatom 6:3, 6:2, 7:5.

Nemac je u prošlom kolu bio bolji od sunarodnika, favorizovanog Saše Zvereva, pa je Nišikori uslovno rečeno u osmini finala imao lakšeg protivnika.

Japanac je rutinski bio bolji u prva dva seta, napravio je čak četiri brejka, a pritom izgubio jedan servis gem, i poveo sa 2-0 igrajući bez mnogo rizika, čekajući greške starijeg rivala.

U trećem setu je sve išlo sličnim tokom kao i ranije. Nišikori je propustio neke brejk prilike, ali je smirenošću i dobrom kontrolom ritma meča došao do brejka i servirao za meč na 5:4.

Ipak, Kolšrajber je nekako našao snage da se vrati i oduzeo servis rivalu, čak imao i dve gem lopte za 6:5, ali je Kei napravio još jedan brejk, a zatim lagano odservirao za kraj.

Japanac se u četvrtfinalu sastaje sa boljim iz "derbija" dana između hrvatskog tenisera Marina Čilića i Belgijanca Davida Gofana.

U eventualnom polufinalu, bolji iz ovog četvrtfinalnog para potencijalno će igrati sa Novakom Đokovićem ili Rodžerom Federerom.

Kiz lako sa Cibulkovom, čeka se Šarapova! Američka teniserka Medison Kiz bez izgubljenog seta savladala je slovačku teniserku Dominiku Cibulkovu u osmini finala US opena.

Kiz je u dva seta, rezultatom 6:1, 6:3 izdominirala Slovakinju i plasirala se u četvrtfinale.

Već se na samom startu naslutilo da će Cibulkova imati mnogo problema protiv teniserke koju u četiri pređašnja duela nijednom nije pobedila.

U drugom gemu meča, koji je trajao preko deset minuta, Kiz je napravila brejk posle mnogo neiskorišćenih gem i brejk lopti.

Ona je taj brejk duplirala nedugo zatim i veoma ubedljivo "odnela" prvi deo igre.

U drugoj deonici meča Cibulkova je pružila malo veći otpor. Kiz je ponovo otvorila set oduzimanjem servisa, ali se Dominika vratila i povela sa 3:2.

Ipak, to je bilo sve što smo na ovom meču videli od Cibulkove, koja nije osvojila nijedan gem do kraja duela.

Kiz sada ide u četvrtfinale US opena, turnira na kojem brani finale iz prošle godine, a protivnica će joj biti ili Ruskinja Marija Šarapova ili Špankinja Karla Suares Navaro.

Podsećamo, Kiz je u trećem kolu izbacila jedinu srpsku predstavnicu u glavnom žrebu US opena Aleksandru Krunić, posle preokreta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar