Бјековић: Е, мој Партизане, шта ти радиш...

Бјековић: Партизан доводи играче за које 80 одсто Србије није чуло, а после седам дана они постају стартери! „Сума и Ожеговић само нека иду“, поручује потпредседник ФСС.

Фудбал 03.09.2018 | 23:45
Бјековић: Е, мој Партизане, шта ти радиш...
Скромни резултати, елиминација из Европе, неповерење навијача... Доста тога је лоше у и око Партизана, који је у проблемима много комплекснијим него што је бодовни заостатак са Црвеном звездом на табели Суперлиге Србије.

Кривицу за такво стање у клубу Ненад Бјековић сваљује на актуелне руководиоце, оценивши да су вукли погрешне потезе који су пре или касније морали да дођу на наплату.

„И највећи тантуз види да се тамо не ради добро. Разумео бих да су довели двојицу играча, са искуством играња у Европи, да се појачају, покушају да се пласирају у Лигу Европе, међутим, довели су десно крило Горана Закарића и везисту Александра Шћекића, играче за које 80 одсто Србије није чуло. Ти играчи су за само недељу дана постали стартери у Партизану, што је довољан показатељ да се у клубу радило лоше“,истакао је некадашњи голгетер, тренер и спортски директор Парног ваљка у разговору са Информер.

Сада је на позицији потпредседника Фудбалског савеза Србије, далеко је од Хумске, али је прокоментарисао информацију да је у финишу прелазног рока клуб послао Огњена Ожеговића на позајмицу у руски Арсенал из Туле, док ће наредних дана покушати да на исти начин удоми Сејдубу Суму у Израел. Реч је о играчима на чије је ангажмане потрошено скоро 2.000.000 евра само на име обештећења, а са платом далеко премашују поменуту суму.

„Играчи попут Суме и Ожеговића никада нису ни били потребни Партизану, тако да не сматрам да тим нешто губи без њих. Пратим фудбал цео живот, хајде, реците ми ви, шта је њихов конкретан учинак? Нећу ни да коментаришем за који новац је Сума доведен, а шта је од тога оправдао. Само нека иду“.

Један од проблема с којима су се црно-бели суочавали скоро шест месеци био је статус Мирослава Ђукића. Одавно се „кувала“ смена, али је изевдена тек после неколико неуспелих покушаја и у оном тренутку кад су руководиоци схватили да су и они на тапету јавности и Гробара, само зато што нису сменили шефа струке.

„Прошлог тренера не жалим, већ га сматрам главним кривцем, јер је морао да каже „доводе играче без моје сагласности“. У моје време никад нисмо довели, ни продали, играча без разговора са тренером, тако да тренер није имао алиби и није могао да се крије иза управе“.

У међувремену стигао је Зоран Бата Мирковић, почео да поправља амбијент у екипи, али је питање да ли, шта и колико може са играчима за које велики део јавности сматра да су лимитирани.

„Срећан сам што је дошао Мирковић, јер ће Гордан Петрић и он имати подршку свих искрених навијача Партизана. Убеђен сам да њих двојица не би радили ништа што је против интереса клуба, као и да ће се супротставити свима који буду радили против Партизана“, допунио је Ненад Бјековић, легенда Партизана, у разговору за Информер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар