Bjeković: E, moj Partizane, šta ti radiš...

Bjeković: Partizan dovodi igrače za koje 80 odsto Srbije nije čulo, a posle sedam dana oni postaju starteri! „Suma i Ožegović samo neka idu“, poručuje potpredsednik FSS.

Fudbal 03.09.2018 | 23:45
Bjeković: E, moj Partizane, šta ti radiš...
Skromni rezultati, eliminacija iz Evrope, nepoverenje navijača... Dosta toga je loše u i oko Partizana, koji je u problemima mnogo kompleksnijim nego što je bodovni zaostatak sa Crvenom zvezdom na tabeli Superlige Srbije.

Krivicu za takvo stanje u klubu Nenad Bjeković svaljuje na aktuelne rukovodioce, ocenivši da su vukli pogrešne poteze koji su pre ili kasnije morali da dođu na naplatu.

„I najveći tantuz vidi da se tamo ne radi dobro. Razumeo bih da su doveli dvojicu igrača, sa iskustvom igranja u Evropi, da se pojačaju, pokušaju da se plasiraju u Ligu Evrope, međutim, doveli su desno krilo Gorana Zakarića i vezistu Aleksandra Šćekića, igrače za koje 80 odsto Srbije nije čulo. Ti igrači su za samo nedelju dana postali starteri u Partizanu, što je dovoljan pokazatelj da se u klubu radilo loše“,istakao je nekadašnji golgeter, trener i sportski direktor Parnog valjka u razgovoru sa Informer.

Sada je na poziciji potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, daleko je od Humske, ali je prokomentarisao informaciju da je u finišu prelaznog roka klub poslao Ognjena Ožegovića na pozajmicu u ruski Arsenal iz Tule, dok će narednih dana pokušati da na isti način udomi Sejdubu Sumu u Izrael. Reč je o igračima na čije je angažmane potrošeno skoro 2.000.000 evra samo na ime obeštećenja, a sa platom daleko premašuju pomenutu sumu.

„Igrači poput Sume i Ožegovića nikada nisu ni bili potrebni Partizanu, tako da ne smatram da tim nešto gubi bez njih. Pratim fudbal ceo život, hajde, recite mi vi, šta je njihov konkretan učinak? Neću ni da komentarišem za koji novac je Suma doveden, a šta je od toga opravdao. Samo neka idu“.

Jedan od problema s kojima su se crno-beli suočavali skoro šest meseci bio je status Miroslava Đukića. Odavno se „kuvala“ smena, ali je izevdena tek posle nekoliko neuspelih pokušaja i u onom trenutku kad su rukovodioci shvatili da su i oni na tapetu javnosti i Grobara, samo zato što nisu smenili šefa struke.

„Prošlog trenera ne žalim, već ga smatram glavnim krivcem, jer je morao da kaže „dovode igrače bez moje saglasnosti“. U moje vreme nikad nismo doveli, ni prodali, igrača bez razgovora sa trenerom, tako da trener nije imao alibi i nije mogao da se krije iza uprave“.

U međuvremenu stigao je Zoran Bata Mirković, počeo da popravlja ambijent u ekipi, ali je pitanje da li, šta i koliko može sa igračima za koje veliki deo javnosti smatra da su limitirani.

„Srećan sam što je došao Mirković, jer će Gordan Petrić i on imati podršku svih iskrenih navijača Partizana. Ubeđen sam da njih dvojica ne bi radili ništa što je protiv interesa kluba, kao i da će se suprotstaviti svima koji budu radili protiv Partizana“, dopunio je Nenad Bjeković, legenda Partizana, u razgovoru za Informer.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar