Газда Ситија био на само ЈЕДНОЈ утакмици!

"То је његов стил", објашњавају у клубу.

Фудбал 06.09.2018 | 11:00
Газда Ситија био на само ЈЕДНОЈ утакмици!
Навијачима Манчестер ситија донио је највеће радости од када прате клуб, али и даље га нису видјели изблиза.

Шеик Мансур Бин Зајед (47) купио је "грађане" у августу 2008. године са својим сарадницима, уложио огроман новац (више од милијарду евра) и донио плавој страни Манчестера три титуле Премијер лиге.

До тада је Сити био шампион само два пута - 1937. и 1968. године.

Ипак, интересантно звучи податак да је лако могло да се догоди да газда "грађана" прије десет година купи неки други клуб. И то из главног града Енглеске.

"Шеик Мансур је имао неколико људи који су у његово име тражили клуб који би он могао да купи. Сваки пут када би се појавила стварна могућност, он ме је звао и питао ме шта мислим", рекао је први оперативац Ситија, Калдун Ал Мубарак.

На почетку љета 2008, пред богатим замеником премијера Емирата, биле су три опције. И није била искључена ни куповина једног клуба из Лондона.

"Ипак, и тада је било јасно да се Шеик Мансур усредсредио само на један клуб. Манчестер сити био је најатрактивнији приједлог. Тада је донио одлуку и ушли смо у поступак", објаснио је Ал Мубарак.

Занимљиво је и то да је Шеик Мансур био на само једној утакмици од када је преузео клуб.

"Он воли Манчестер сити на свој начин. И у свом окружењу. На крају, мислим да долазак на трибине и посматрање утакмице уживо просто није његов стил. Не знам да ли је 'стил' права ријеч, али разумијете не. Не претјерујем", рекао је он.

"У посљедњих 10 година он није пропустио ниједан меч. Не могу да се сетим утакмице, било то у Премијер лиги, или у Лиги шампиона, ФА купу, Лига-купу... Гледао је сваки меч".

Наредна амбиција власника Манчестер ситија је да купе клуб у Кини.

"То је тржиште које расте и развија се и тамо морамо да будемо присутни. Сити група има клубове у Америци, Аустралији, Јапану, Шпанији и Уругвају", амбициозне су газде "грађана".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар