Gazda Sitija bio na samo JEDNOJ utakmici!

"To je njegov stil", objašnjavaju u klubu.

Fudbal 06.09.2018 | 11:00
Gazda Sitija bio na samo JEDNOJ utakmici!
Navijačima Mančester sitija donio je najveće radosti od kada prate klub, ali i dalje ga nisu vidjeli izbliza.

Šeik Mansur Bin Zajed (47) kupio je "građane" u avgustu 2008. godine sa svojim saradnicima, uložio ogroman novac (više od milijardu evra) i donio plavoj strani Mančestera tri titule Premijer lige.

Do tada je Siti bio šampion samo dva puta - 1937. i 1968. godine.

Ipak, interesantno zvuči podatak da je lako moglo da se dogodi da gazda "građana" prije deset godina kupi neki drugi klub. I to iz glavnog grada Engleske.

"Šeik Mansur je imao nekoliko ljudi koji su u njegovo ime tražili klub koji bi on mogao da kupi. Svaki put kada bi se pojavila stvarna mogućnost, on me je zvao i pitao me šta mislim", rekao je prvi operativac Sitija, Kaldun Al Mubarak.

Na početku ljeta 2008, pred bogatim zamenikom premijera Emirata, bile su tri opcije. I nije bila isključena ni kupovina jednog kluba iz Londona.

"Ipak, i tada je bilo jasno da se Šeik Mansur usredsredio samo na jedan klub. Mančester siti bio je najatraktivniji prijedlog. Tada je donio odluku i ušli smo u postupak", objasnio je Al Mubarak.

Zanimljivo je i to da je Šeik Mansur bio na samo jednoj utakmici od kada je preuzeo klub.

"On voli Mančester siti na svoj način. I u svom okruženju. Na kraju, mislim da dolazak na tribine i posmatranje utakmice uživo prosto nije njegov stil. Ne znam da li je 'stil' prava riječ, ali razumijete ne. Ne pretjerujem", rekao je on.

"U posljednjih 10 godina on nije propustio nijedan meč. Ne mogu da se setim utakmice, bilo to u Premijer ligi, ili u Ligi šampiona, FA kupu, Liga-kupu... Gledao je svaki meč".

Naredna ambicija vlasnika Mančester sitija je da kupe klub u Kini.

"To je tržište koje raste i razvija se i tamo moramo da budemo prisutni. Siti grupa ima klubove u Americi, Australiji, Japanu, Španiji i Urugvaju", ambiciozne su gazde "građana".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar